Przesunięty przez: roland 16 Czerwiec 2009, 07:29 |
Problem z odpaleniem Corela X4 |
| Autor |
Wiadomość |
whiskey111
Początkujący

Wiek: 42 Dołączył: 02 Cze 2009 Posty: 6 Skąd: się biorą buraki ?
|
Wysłany: 6 Czerwiec 2009, 18:24 Problem z odpaleniem Corela X4
|
|
|
Na początku chciałbym przeprosić Admina za wsadzenie tego tematu w to miejsce, ale z braku odpowiedniego działo dotyczącego problemów z Corelem, nie wiedziałem gdzie mam wsadzić taki temat. Swoją drogą może to dobry pomysl aby taki dział na forum stworzyć :)
Do rzeczy:
system operacyjny vista 64
grafika GeForce 9800GT
Proc P7400
Do wczoraj Corel X4 chodził jak marzenie, aż tu nagle nie mogę go odpalić. Przy wczytywaniu plików zatrzymuje się na "enviroment" po czym wyskakuje mi okienko z błędem, a właściwie z bardzo długim i obszernym opisem tego błędu.
Przeinstalowanie Corela (kilkukrotne) nie pomogło.
Dziwna sprawa...
Czy ktoś miał podobnie ? :D |
|
|
|
 |
nev555
Znawca

Pomógł: 23 razy Wiek: 40 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 7 Czerwiec 2009, 20:21
|
|
|
Instalowałeś coś w międzyczasie? jeżeli tak to odinstaluj to :)
Jak kiedyś miałem taki problem z Adobe Premiere, pewnego słonecznego poranka przychodzę do pracy i okazuje się że nie chce się włączyć :/ okazało się że dzień wcześniej zainstalowałem jakiś kodeki do filmów które się kłóciły z Premiere, odinstalowanie kodeków załatwiło sprawę.
Poza tym może gdy robisz reinstalację Corela to wywal też przy okazji jakieś ustawienia osobiste, może coś w nich jest nie tak. Spróbuj też odpalić Corela z wciśniętym klawiszem F8. |
|
|
|
 |
whiskey111
Początkujący

Wiek: 42 Dołączył: 02 Cze 2009 Posty: 6 Skąd: się biorą buraki ?
|
Wysłany: 14 Czerwiec 2009, 08:42
|
|
|
Problem nazywa się APPCRASH. Zaczęło się tak dziać po instalacji Adobe Photoshop. Odinstalowałem AP ze wszystkimi jego folderami - nie pomogło. Potem kilka razy przeinstalowałem Corela.. nic.
Trochę informaji jest w necie na temat appcrasha i ponoć jest to jakiś wirus. Ale zdania są podzielone.
Może ktoś miał appcrasha w corelu ? |
|
|
|
 |
|
|