|
Corel 8, a DXF AutoCad |
| Autor |
Wiadomość |
JarekDRAW

Pomógł: 93 razy Wiek: 46 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 4 Sierpień 2009, 06:33 Corel 8, a DXF AutoCad
|
|
|
Witam zainteresowanych, problem jest następujący z X3 nie ma problemu z exportem do dxf tzn nie ma przekłamania w rozmiarach poprzez otwarcie owego pliku w programie lasera do cięcia , z wersji 8 właśnie jest, i nie bardzo wiem co z trym zrobić dla przykładu ustawiając 150mmx200mm program lasera czyta rozmiar 4,52 mmx3,42mm
pozdr |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 4 Sierpień 2009, 09:17
|
|
|
Widzialem gdzies w sieci macro do corela ktore bodaj zamienialo plik corela na dxf, (DXFtools) byly tez makra konwertujace pdf do dxf, darmowy inkscape tez ma mozliwosc zapisu do dxf...nie wiem czy to sie sprawdzi tym bardziej ze jesli masz dostep do x3 to ta wersja moze byc uzywana do konwersji.
pozdr. |
|
|
|
 |
JarekDRAW

|
Wysłany: 4 Sierpień 2009, 09:50
|
|
|
Kurcze właśnie chcę mieć na dwóch stacjach Corela oczywiście legalnego , X 3 mam na jednej na drugą kupiłem własnie 8 po pierwsze z sentymentu do tej wersji bo właśnie na niej zjadałem zęby no i używana jest tylko do tworzenia prostych obrysów, cięcia tylko kurcze musi byc export do dxf ponieważ program lasera gdy dostanie każdy inny format zapisu to wyskakują nie równe krawędzie tylko rąbkuje krawędź np łuku zamiast być gładka mało tego są przekłamania na wymiarach ale to już szczegół.Zabieram się do kombinacji dam znać co wymyśliłem
Pzdr |
|
|
|
 |
JarekDRAW

|
Wysłany: 5 Sierpień 2009, 07:32
|
|
|
No Wawelu, kombinuję i kombinuję na razie lipa wychodzi , jestem ciekaw po co Corel wogóle dał możliwość exportu do DXF , takie cyrki się z obiektem dzieją że rozkładam ręce nawet jak zapodaje plik do convertera to po prostu boki zrywam poniżej plik jaki tuning wychodzi ze zwykłej krzywej .
Czarny obiekt to oryginał a czerwony po exporcie hehhe.
jest od diabła tych converterów ale jakoś nie mogę znaleść z cdr do dxf, jeszcze broni nie składam
Pzdr
Rysunek1.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 285 raz(y) 28.42 KB |
|
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 5 Sierpień 2009, 08:09
|
|
|
a to sprawdzales?
http://www.candcnc.com/DXFTOOLDetails.htm
a te convertery z plikow pdf tez tak sie nie sprawzaja?
...a jak nie to majac te ver. 8 to chyba mozna w miare tanio przejsc do x4 (upgrade) co jest okazja na przejscie do najnowszej wersji programu.
NAJLEPSZE zyczenia urodzinowe dla dzisiejszego solenizanta!
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|