Mam plik na którym pracowałem 2 dni (cpt) i oczywiście dzisiaj (nie moge tego pojąc jak) ale uszkodził sie podczas awarii zasilania. Rozumiem jeszcze jakby to się stało kiedy trwałby zapis ... ale plik był otwarty i nic w nim nie robiłem... prąd siadł i teraz gdy chce go ponownie otworzyć ładuje go tylko do 4% i wyskakuje komunikat że "Brak wystarczającej ilości pamięci" - plik zajmuje 2,5 MB jest to layout strony który jest mi potrzebny Corel PHOTOPAINT 9.0.
Próbowałem zaimportować go do DRAW z warstwami żeby sprawdzić czy przeskoczy ale tam podaje że plik jest uszkodzony... czy są jakieś narzędzia do naprawiania plików cpt ?
- Czy ktoś wie o co chodzi ?
Wersja CorelDRAW: X8 Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
Wysłany: 21 Październik 2009, 22:11
A nie masz kopii zapasowej? Corel domyślnie tworzy przy zapisywaniu nowy plik z obrazem z poprzedniego zapisu. U mnie też często przy wykrzaczeniu się Corela jest potem problem z otwarciem pliku, ale Kopię zapasową zawsze otworzy - co prawda kilkanaście (czasem kilkadziesiąt) minut pracy wstecz, ale zawsze lepiej niż od podstaw.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13