|
Podział zdjęcia na grupy (elementy) |
| Autor |
Wiadomość |
v-ride
Początkujący cutting expert

|
Wysłany: 9 Listopad 2009, 12:32 Podział zdjęcia na grupy (elementy)
|
|
|
Witam
Z racji iż jestem tu nowy , proszę o nie usuwani mojego tematu jeśli znajduje się w niewłaściwym miejscu.
Pytanie:
Jak rozdzielić elementy widoczne na zdjęciu i zapisać bez tła?
Z góry dziękuję
v-ride |
|
|
|
 |
Highflyer
Praktyk

Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 9 Listopad 2009, 13:07
|
|
|
| Mozna to zrobic na wiele sposobow, zalezy co kto lubi. Ja bym uzyl do tego Pracowni wycinkow albo odpowiedniej wtyczki do szparowania zdjec. Mam tu na mysli Knockout, byla juz o tym mowa na forum:) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 9 Listopad 2009, 16:09
|
|
|
Widzialem wyniki takiego wyodrebniania z tla ta wtyczka, byly niesamowite, tyle tylko ze to byly mat. reklamowe, ale czy rzeczywiscie mozna latwo i rewelacyjnie wyodrebnic z tla dym, szklo, platanine wlosow itp???
Program nie jest jakis bardzo drogi....moze gdybym potrzebowal tego uzywac na codzien...to kto wie.
pozdr. |
|
|
|
 |
Highflyer
Praktyk

Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 12 Listopad 2009, 15:45
|
|
|
| Latwo mozna pewno, ale czy rewelacyjnie to juz zalezy od materialu wyjsciowego. We wtyczce jest krotki tutek, ktory pozwala zaznajomic sie ze specyfika pracy i roznymi plikami. Jedna czesc tutka tyczy sie wyodrebniania skrzydel wazki i musze powiedziec, ze dziala rewelacyjnie. Sam probowalem wyodrebnic kieliszek napewniony woda i tez sie udalo. Z malymi niedociagnieciamy. kwestia zasadnicza jest odpowiednie zaznaczenie obszarow do szparowania i elementow, ktore beda traktowane jako przezroczyste. To akurat jest bardzo istotne przy materialach transparentnych. Moge jeszcze dodac, ze wtyczka ta potrafi wygenerowac cien obiektu, ktory go nie posiada. tez w tym miejscu odsylam do tutka gdyz taki przyklad istnieje. Co do wlosow, to problemow nie ma najmniejszych. Najlepszy efekt sie osiaga, gdy tlo z ktorego wyodrebniamy jest w miare kontrastowe w stosunku do wlosow. Pozniej wystarczy tylko ustawic poziom szczegolowosci i cieszyc sie efektami. Ja moge ta wtyczke szczerze polecic kazdemu:) |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 12 Listopad 2009, 16:01
|
|
|
Dzieki za naswietlenie tego od strony praktycznej
pozdr. |
|
|
|
 |
zo0lka
Początkujący

|
Wysłany: 12 Styczeń 2010, 14:22
|
|
|
CZy może mi ktoś krok po kroku przedstawić instalecje wtyczki Knockout?
Plisss |
|
|
|
 |
zo0lka
Początkujący

|
Wysłany: 12 Styczeń 2010, 15:37
|
|
|