Przesunięty przez: JarekDRAW 22 Czerwiec 2009, 07:13 |
Efekt szkła |
Autor |
Wiadomość |
jadzia31
Początkujący
|
Wysłany: 17 Czerwiec 2009, 14:51 Efekt szkła
|
|
|
Cześć wszystkim :) Jestem tu nowa... Z Corela nigdy w życiu nie korzystałam, a teraz muszę jak dla mnie skomplikowaną rzecz zrobić... Jeśli ktoś znalazłby chwilę... Mógłby napisać mi jakąś instrukcję, tutorial, krok po kroku? Jestem w Corelu totalnie zielona... Otóż:
mam takie foto:
Muszę zrobić fotomontaż, gdzie ten kwiatek:
(lub jakakolwiek inna kalia) będzie tak jakby.... stał na tej łące... z tym, że to ma mieć efekt szkła, tzn. tak jakby szklany kielich w kształcie kalii na łące... da w ogóle w corelu takie cuś zrobić?
Z góry wieeelkie dzięki za pomoc :) Pozdrawiam |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 07:15
|
|
|
Witam, przesunąłem twój post bo w tym dziale on powinien się znajdować , wszystko da się zrobić z tego co potrzebujesz.Było o tym na forum, i chodziło o stworzenie napisu tą metodą wiec musisz troszeczkę poszukać .
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Highflyer
Praktyk
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 75 Skąd: Z domu
|
Wysłany: 11 Wrzesień 2009, 09:06
|
|
|
Jadzia proponuje zrobic tak. Ustawic kalie jako obiekt nad tlem. Potem narzedziem rozdzka kliknac na czarnym tle by je zaznaczyc, uzyc gumki by wymazac czarny kolor i aby pozostal sam kwiat (mozna tez, co jest szybsze uzyc narzedzie przezroczystosc kolorow). Na koniec w dokerze Obiekty zmienic tryb scalania z Normalna na Nakladka. Mam nadzieje, ze efekt bedzie zadowalajacy, bo pisalem wszystko z glowy wiec nie wiem jaki wyjdzie ostateczny efekt;) |
|
|
|
|
GangstaMike
Bywalec
|
Wysłany: 15 Listopad 2009, 13:27
|
|
|
Myśłe że sposobem wyłuskania kwiatka najlepszy byłoby zaznaczenie różdżką, ustaw tolerancje na 8 (pasek u góry) i kliknij w czarne tło. |
|
|
|
|
|