Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
projekt reklamy LED
Autor Wiadomość
lumik
Bywalec

Wysłany: 19 Listopad 2009, 16:43   projekt reklamy LED

Witam

potrzebuje zrobić projekt reklamy z diod LED 5mm. Kiedyś pisałem o tym na forum , ale nie udało mi się uzyskać zadowalających efektów.
jeśli dam obrys litery i umieszczę kółka po obrysie to każdej literze są one umieszczone nierównomiernie, bardzo często też diodek nie ma na kantach liter.
Poprawiając to ręcznie nie wychodzi za równo,a zależy mi bardzo na tym żeby to wyglądało estetycznie.
w załączniku przykład reklamy jednej z firm.

myślałem ewentualnie zrobić kółka 5mm umieszczone w pożądanych odstępach umieszczone w matrycy np: 1000 na 1000 i na tym dopasować obrys i usunąć zbędne elementy, ale zajmie to dużo czasu
może ma ktoś jakiś inny pomysł??

led1.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 443 raz(y) 69.93 KB

everlasting2 
Praktyk

Wysłany: 19 Listopad 2009, 17:21   

Próbuję zrobić coś takiego jak facet pokazuje, ale nie mogę załapać, jak to robi.

http://www.youtube.com/watch?v=uB3QOOZxANY

Może Tobie coś pomoże.

Z metamorfozą są kłopoty, literki nierównomiernie się rozkładają, a na dodatek zmieniają rozmiar.

dark
Bywalec

Wysłany: 20 Listopad 2009, 12:16   

witam,
był gdzies na forum fajny temat na tworzenie tego typu efektu - może ktoś potrafi go zlokalizowac?
w skrócie: tworzysz pkt jako efekt led kopiujesz go i tworzysz między nimi metamorfozę
w menu na górze w "innych opcjach metamorfozy" zaznaczasz "wzdłuż całej scieżki" i wybierasz "własciwości ścieżki- nowa ścieżka i strzałką zaznaczasz kontur litery
i juz
pozdr

lumik
Bywalec

Wysłany: 20 Listopad 2009, 23:40   

to był mój temat :)
ale to nie do końca wychodzi tak jak powinno, bo rozkład tych LED jest nierównomierny i nieraz brakuje na rogach liter

Odpowiedz do tematu