Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brak tekstur w CorelDRAW 11
Autor Wiadomość
bn_niedzwiedz 
Początkujący

Wysłany: 24 Listopad 2009, 17:58   Brak tekstur w CorelDRAW 11

Witam

Zainstalowałem CorelDraw 11 i przy pierwszym uruchomieniu (w każdym następnym też) wyskakuje komunikat: "nie znaleziono pliku z teksturami CORELDRW.TXR". Program działa na Viscie!

Sprawdzałem, i jest katalog z teksturami w plikach zainstalowanych na dysku. Plik "CORELDRW.TXR" także sie znajduje w plikach systemowych Corela...
????????

Reinstalacja czy może jakiś inny pomysł?

Z góry dzięki za podpowiedzi
Pozdrawiam

GangstaMike 
Bywalec

Wysłany: 25 Listopad 2009, 18:52   

Jedziesz z reinstalką, jeśli błąd się powtarza to znaczy że masz kiepskiego pirata, JEŚLI jednak masz oryginał to najzwyczajniej skontaktuj się z pomocą techniczną :)

Reinstalacja nie wymaga dużo czasu, nic CI nie psuje oprócz ustawienia okien. Także jest najlepszym optymalnym wyjściem :)

bn_niedzwiedz 
Początkujący

Wysłany: 28 Listopad 2009, 14:27   

nie pirat! tylko KOPIA BEZPIECZEŃSTWA. Z oryginalnej płyty poszło bez problemów ale z wykonanej kopii bezpieczeństwa miałem ten problem. Wiem! Zainstalować z oryginalnej płyty. Ale licencja zezwala na wykonanie takowej kopii i chciałem sprawdzić czy pójdzie - NIE POSZŁO!!! Pewnie się płyta źle nagrała ;-((

GangstaMike 
Bywalec

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 18:34   

To, że pozwala to nie znaczy że nie mogą dodać zabezpieczeń :). Ja bym na Twoim miejscu ściągnął Corela z internetu na tą drugą płytkę o takiej samej wersji jaką kupiłeś. Raczej licencja Ci tego nie zabroni :) Jeśli będziesz mieć na własne wykorzystanie to możesz robić co chcesz.

Odpowiedz do tematu