|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Napis z tłem, które dostosuje się do koloru strony |
Autor |
Wiadomość |
Nedokius
Początkujący
|
Wysłany: 7 Grudzień 2009, 22:02 Napis z tłem, które dostosuje się do koloru strony
|
|
|
Witam.
Tak jak w temacie, chcę zrobić napis, którego tło będzie tak jakby przezroczyste. Chodzi mi o to, że jak dam go na jakieś forum, to tło będzie tego samego koloru co bg strony.
Napis na szybko już zrobiłem:
Bardzo proszę o podpowiedź, jak zrobić te tło, jak zapisać ten plik, żeby go można było upnąć na jakiś hosting grafiki itp.
Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
|
|
|
|
roland
Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 58 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 8 Grudzień 2009, 09:14
|
|
|
Musisz zapisać w formacie PNG lub GIF. Po utworzeniu tekstu wybierz Plik > Eksportuj. Jako typ wybierz np. PNG. W ostatnim okienku określisz "kolor" który ma być przezroczysty. |
|
|
|
|
GangstaMike
Bywalec
|
Wysłany: 10 Grudzień 2009, 12:33
|
|
|
Ew, zaznaczasz maske i wtedy zapisujesz w formacie GIF (albo PNG, dawno nie robiłem) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|