Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Restart podczas instalacji wersji demo Corela x4
Autor Wiadomość
Prezes 
Początkujący

Wysłany: 10 Czerwiec 2009, 21:47   Restart podczas instalacji wersji demo Corela x4

Witam!

Ściągnąłem wersję demo Corela x4 ze strony znanego polskiego portalu z instalkami. Nie jest to pirat tylko normalna wersja trialowa. Plik jakieś 375 MB. Samorozpakowujące się archiwum.

Po rozpakowaniu nie uruchomiła się instalacja. Uruchomił się za to od nowa mój komputer. Zdziwiony bardzo znalazłem w plikach tymczasowych instalkę Corela i uruchomiłem setup. Tym razem komputer znów się zrestartował. I tak stale. Ściągnąłem więc triala ze strony Corela i sytuacja się powtarza.
Gwoli ścisłości: Win XP + SP

Ma ktoś pomysł co się dzieje i jak z tego wybrnąć?

Będę wdzięczny za pomoc.

Prezes 
Początkujący

Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 07:51   

Nooo fachowcy Corela z was nieprzeciętni.
Może czas zadać prostsze pytanie dla obytych z komputerem:

W jaki sposób uruchomić kalkulator? :evil:

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 12:24   

Daj ludziom chwilę...

podpowiedź numer 1: www.corel.com i ściągnij stamtąd...
potem wróć i daj znać jak było tym razem...

nev555 
Znawca

Wysłany: 22 Czerwiec 2009, 12:59   

Może spróbuj wyłączyć jakieś procesy dodatkowe typu antywirus itp.

Prezes napisał/a:
Nooo fachowcy Corela z was nieprzeciętni.

hmmm, podejrzewam że akurat z Corelem tutaj jest wszystko w porządku, może warto by napisać na forum Microsoftu? :)

Goroth 
Początkujący

Wysłany: 22 Lipiec 2009, 11:34   

C:\Documents and Settings\"Nazwa użytkownika"\Ustawienia lokalne\Temp\CorelDRAW Graphics Suite X4\14.2\SetupARP.exe

Po tym jak instalka zreseci Ci kompa, uruchamiasz z tego, wybierasz składniki do zainstalowania i instalacja jedzie - znajomy miał ten sam problem i pomogło

Prezes 
Początkujący

Wysłany: 24 Lipiec 2009, 08:22   

Goroth napisał/a:
C:\Documents and Settings\"Nazwa użytkownika"\Ustawienia lokalne\Temp\CorelDRAW Graphics Suite X4\14.2\SetupARP.exe

Po tym jak instalka zreseci Ci kompa, uruchamiasz z tego, wybierasz składniki do zainstalowania i instalacja jedzie - znajomy miał ten sam problem i pomogło

Dziękuję za pomoc, o to właśnie chodziło. Ale doszedłem do tego sam trochę wcześniej ;-)

Nadal pytanie odnośnie kalkulatora kieruję do największych postowiczów tego forum :-D

Rosa 
Fachowiec
mało gramotny !

Pomogła: 19 razy
Wysłany: 24 Lipiec 2009, 19:07   

Prezes napisał/a:
Ale doszedłem do tego sam trochę wcześniej ;-)

Nadal pytanie odnośnie kalkulatora kieruję do największych postowiczów tego forum :-D

Wszystkim, jak to pięknie ująłeś, "postowiczom" tego forum nie zostaje nic innego jak tylko żywić w stosunku do Twojej osoby wiekuisty podziw i trwać w Twoim kulcie. ... a z kalkulatorem wcześniej czy później też sobie poradzisz ( ze wskazaniem na wcześniej ) ;-)

JarekDRAW 

Wysłany: 24 Lipiec 2009, 21:17   

Prezes napisał/a:
W jaki sposób uruchomić kalkulator?

Start/Akcesoria/Kalkulator :-) mogę wrzucić screena na życzenie.

Pozdrawiam Pana Prezesa szkoda że każdy prezes to ................ :-)

Prezes 
Początkujący

Wysłany: 19 Grudzień 2009, 22:43   

Jakbyś bardziej próbował pilnować forum niż myśleć to by na lepsze wyszło wszystkim.

A prezesowi to ty możesz wiesz co. Ze wskazaniem na wiesz.

D.K. 
Doradca

Wysłany: 19 Grudzień 2009, 22:48   

Odsapnij, proszę!

wodeck
Początkujący

Wysłany: 20 Grudzień 2009, 17:11   

podepnę się pod temat, odinstalowałem wersję 12 i ściągnąłem trial x4, niestety po zaakceptowaniu regulaminu podczas instalacji, proces instalacji się wyłącza i jest pulpit, spróbowałem zainstalować tak jak tu zapodaliście
Cytat:

ale jest to samo, proszę o pomoc, z góry dzięki
pozdrawiam

amok
Początkujący

Wysłany: 6 Luty 2010, 21:14   

Witam użytkowników ;)

Sory że odkopuje temat ale mam problem podobny jak został opisany w tym temacie...

Mianowicie...

Posiadam W XP SP2

Mam legalną wersję corel X4 (home and student) chcę ją zainstalować i... wyskakuje najpierw okienko auto-w którym wybiera się instalacje pakietu, bądź inne opcje oferowane przez płytę Corel takie jak tutoriale dla początkujących itp.

Podczas kliknięcia w tutoriale wszystko chodzi jak należy, natomiast po kliknięciu na "instalacja pakietu CorelDraw" czy jakoś tak, pojawia się klepsydra... i komputer się resetuje.

Na początku myślałem, że może być to wina płytki z oprogramowaniem, niestety próbowałem na innym komputerze i tam instaluje się normalnie.

Kolejną rzeczą jaką zrobiłem było ściągnięcie TRIALA, aby po 15 dniach wpisać po prostu klucz licencyjny. Przy trialu nie pojawia się nawet okno auto, tylko odrazu komputer się resetuje.

Po przeczytaniu tego tematu odpalałem bezpośrednio z płytki aplikacje setup ->SetupARP.exe

dzieje się cały czas tak samo...

Nie powiem, zależy mi na czasie, bo muszę zrobić kilka projektów..

Co może być przyczyną?

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 7 Luty 2010, 09:28   

Tam wyzej ktos podaje aby instalowac nie przez uruchamianie pliku exe z plyty tylko z konkretnej lokalizacji...

Corel przed instalacja zaleca rowniez.

Przed zainstalowaniem pakietu CorelDRAW Graphics Suite X4

Upewnij się, że system Data / Godzina są ustawione prawidłowo.
Zamknij wszystkie aplikacje, w tym wszystkie programy wykrywania wirusów i aplikacji, które są otwarte w zasobniku systemowym lub na pasku zadań Windows.

Na XP powinno być zalogowany jako administrator lub użytkownik z prawami administratora.

Upewnij się, że masz wystarczająco dużo wolnego miejsca na dysku, na którym chcesz zainstalować aplikację.

Aby uniknąć konfliktów plików i pamięci, zamknij wszystkie uruchomione programy i usuń zawartość Twojego systemu Temp. [C:\Documents and Settings\< Administrator >\Local Settings\Temp]

Corel zaleca instalowanie pakietu CorelDRAW Graphics Suite X4 w osobnym katalogu w celu uniknięcia konfliktów z poprzednimi wersjami.

Jesli to nic nie da to jest jeszcze pomoc tech. mozna dzwonic lub pisac o problemach z instalacja
tel do pomocy tech. 48 71 347 7279
tu tez moze cos byc na ten temat
http://corel.custhelp.com...?p_sid=Dh9T4ETj

Zanim dostaniesz rozwiazanie to mozna tez sprobowac sciagnac wersje trial np: x3, lub 12 moze jeszcze beda gddzies w sieci. Skoro tak zalezy na czasie

pozdr.

amok
Początkujący

Wysłany: 7 Luty 2010, 10:07   

wawel napisał/a:
Tam wyzej ktos podaje aby instalowac nie przez uruchamianie pliku exe z plyty tylko z konkretnej lokalizacji...

Corel przed instalacja zaleca rowniez.

Przed zainstalowaniem pakietu CorelDRAW Graphics Suite X4

Upewnij się, że system Data / Godzina są ustawione prawidłowo.
Zamknij wszystkie aplikacje, w tym wszystkie programy wykrywania wirusów i aplikacji, które są otwarte w zasobniku systemowym lub na pasku zadań Windows.

Na XP powinno być zalogowany jako administrator lub użytkownik z prawami administratora.

Upewnij się, że masz wystarczająco dużo wolnego miejsca na dysku, na którym chcesz zainstalować aplikację.

Aby uniknąć konfliktów plików i pamięci, zamknij wszystkie uruchomione programy i usuń zawartość Twojego systemu Temp. [C:\Documents and Settings\< Administrator >\Local Settings\Temp]

Corel zaleca instalowanie pakietu CorelDRAW Graphics Suite X4 w osobnym katalogu w celu uniknięcia konfliktów z poprzednimi wersjami.

Jesli to nic nie da to jest jeszcze pomoc tech. mozna dzwonic lub pisac o problemach z instalacja
tel do pomocy tech. 48 71 347 7279
tu tez moze cos byc na ten temat
http://corel.custhelp.com...?p_sid=Dh9T4ETj

Zanim dostaniesz rozwiazanie to mozna tez sprobowac sciagnac wersje trial np: x3, lub 12 moze jeszcze beda gddzies w sieci. Skoro tak zalezy na czasie

pozdr.

Więc... :)

w ścieżce do tamtego pliku są ustawienia lokalne-których u siebie na partycji nie posiadam :)

Godzina i data ustawione prawidłowo

Kaspersky wyłączony, GG i reszta z paska

jestem zalogowany na adminie

z folderu temp pliki usunięte

no i na dysku mam ok. 8GB wolnego miejsca

osobnego folderu nie zrobione-bo na razie nie chce mi się w ogule zacząć instalować-wiec nie mam okna wyboru gdzie ma zostać wszystko zainstalowane.

no i zostaje dzwonienie tak?

Poczekam jeszcze może na jakieś rozwiązania :)

cały czas restartuje kompa po kliknięciu "zainstaluj pakiet corel"

amok
Początkujący

Wysłany: 8 Luty 2010, 15:58   

jest ktoś w stanie pomóc?
nie wierze żebym jedyny miał taki problem...

s-p-i-n 

Wysłany: 8 Luty 2010, 16:43   

przeczysc moze recznie wszystkie tempy i rejestr a poznie sprobuj zainstalowac. moze Corel gryzie sie z jakims programem np. antywirusem? mozesz tez sprobowac instalacji w trybie roboczym Windowsa. Cięzko stwierdzic jaka jest przyczyna.

mationline
Początkujący

Wysłany: 2 Marzec 2010, 15:18   niosę pomoc

w pomocy instalatora corela jest info że dany system operacyjny musi mieć zainstalowany ostatni oficjalny servicepack w przypadku XP jest to SP3

u mnie pomogło

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu