prośba o pomoc import krzywych z photoshop do coreldraw |
Autor |
Wiadomość |
miau777
Początkujący
|
Wysłany: 26 Styczeń 2010, 12:07 prośba o pomoc import krzywych z photoshop do coreldraw
|
|
|
Witajcie!
rysuje obecnie dość skomplikowane obiekty za pomocą krzywych beziera majac za podkład plik graficzny. jest tam sporo detali i zajmuje mi to mase czasu. czy dalo by sie skrocic ten czas np. poprzez utowrzenie sciezki w programie graficznym (photoshop lub corel paint shop) za pomocą różczki (to dziala szybciutko) a potem zaimportowanie tych sciezek w plik corelowski do wybranej edytowanej warstwy. mam pomysl zeby narysowac sciezke w photoshopie potem zaimportowac do adobe ilustratora (zeby to zamienil w krzywe wektorowe) a potem przeniesc te krzywe do corela. czy to mozliwe? a moze sa inne szybsze opcje?
bede bardzo wdzieczny za pomoc bo siedze nad korelem godziami a efekty skromne:(
pozdrawiam |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 26 Styczeń 2010, 13:20
|
|
|
Zostaw tego illustratora.
W ps-ie utworz sciezke na bazie selekcji, i wyeksportuj jako ai a potem zaimportuj do draw.
i tyle
pozdr. |
|
|
|
|
DzumA - 78
Pomógł: 99 razy Dołączył: 24 Kwi 2009 Posty: 685 Skąd: Opole
|
Wysłany: 26 Styczeń 2010, 13:23
|
|
|
każdy sposób jest dobry byle efekt uzyskać pożądany
z ciekawości pokaż to za rysunek odrysowujesz - pomyślimy |
|
|
|
|
gleba
Fachowiec gleba
Pomogła: 9 razy Wiek: 58 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 26 Styczeń 2010, 17:52
|
|
|
jak zaimprtujesz do ilustratora zapisz to jako svg corle otwiera taki plik jako krzywe |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:48
|
|
|
Tylko po co Wam ten illustrator po drodze to nie wiem, skoro Corel importuje sciezki zapisane jako ai z ps-a.
pozdr. |
|
|
|
|
|