|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Przy każdej operacji zwieszka na kilka(naście) sekund |
| Autor |
Wiadomość |
Cojak
Początkujący

|
Wysłany: 6 Marzec 2010, 22:53 Przy każdej operacji zwieszka na kilka(naście) sekund
|
|
|
Witam!
Mam laptopa 1,8 GHz Centrino, XP SP3, 2GB RAM, 160GB HDD, na c:\ 5GB free space
Pracując w PP podczas wykonywania najprostszych operacji jak copy, paste, crop, feather , etc. program dostaje zadyszki. Trzeba odczekać swoje i można dalej pracować.Używam X4, ale sprawdziłęm specjalnie na X3 i na trialu X5 i jest dokładnie to samo.
DRAW śmiga okazale pomimo złożoności projektów - pliki po 50MB mieszana grafika.
Próbowałem zmienić Cache level i undo ale bez efektów.
Czy ktoś ma jakiś pomysł na tę przypadłość.
PS. Inne programy działają mi wyśmienicie pomimo, że moja winda ma 4 lata. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 6 Marzec 2010, 23:03
|
|
|
Z takimi pytaniami to chyba najlepiej przeniesc sie na oficjalne anglojezyczne forum Corela tam sa pracownicy Corela (spec. status) i tam jest chyba szansa na odpowiedz.
pozdr. |
|
|
|
 |
Cojak
Początkujący

|
Wysłany: 7 Marzec 2010, 10:55
|
|
|
| Zapewne to uczynię, ale miałem nadzieję, że w PL pierwsze zapytam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.08 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|