|
corel 12 i wydruk dwustronny zaproszenia-jak? |
| Autor |
Wiadomość |
luk9454
Początkujący

|
Wysłany: 9 Marzec 2010, 22:05 corel 12 i wydruk dwustronny zaproszenia-jak?
|
|
|
Witajcie Szanowni Koledzy
Otóż chciałbym się Was poradzić jak w tej kwestii. Zrobiłem sobie proste zaproszenie. Wymaga ono wydruku z obu stron i problem polega na tym ze nie bardzo wiem jak to można ustawić automatycznie, o ile można. Dysponuję drukarką laserową HP 2100. Mam nadzieję ze jest na to jakiś sposób bo ustawianie ręczne to katorga a i tak zawsze będzie jakaś różnica.
pozdr! |
|
|
|
 |
Trurl
Ekspert

Pomógł: 66 razy Wiek: 71 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 953 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10 Marzec 2010, 08:33
|
|
|
Jeśli nie masz duplexu i nie chcesz przerabiać projektu zaproszenia tak, żeby bez problemu dało się go wydrukować bez duplexu, to zrób pedeefa i idź z nim do punktu usługowego, gdzie mają profesjonalne drukarki z duplexem. Wybuilisz za wydruk może z 5 zł, ale to oni wezmą odpowiedzialność za jakość wydruku, a Ty będziesz dysponował przecudnym zaproszeniem... |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 70 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 10 Marzec 2010, 08:33
|
|
|
| To nie sprawa Corela, ale ustawienia drukarki. Jesli masz drukarkę z duplexem to w okienku drukowania musisz miec opcje druku jedno- lub dwustronnego... |
|
|
|
 |
luk9454
Początkujący

|
Wysłany: 10 Marzec 2010, 10:26
|
|
|
| Niestety macie rację- można to jednak ominąć przy prostym projekcie co mi się udało-metoda prób i błędów i poszło. Drukarka nie ma jednak duplexu a szkoda:/ |
|
|
|
 |
cyklop
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: x4
Pomógł: 8 razy Wiek: 70 Dołączył: 01 Paź 2009 Posty: 381 Skąd: Silesia
|
Wysłany: 10 Marzec 2010, 14:30
|
|
|
| Możesz to ominąć przy każdym projekcie - po prostu drukuje się dwa razy, pamietając o dodaniu troche tła, a zmniejszeniu treści na drugiej stronie dla dobrego spasowania. |
|
|
|
 |
|
|