Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Obróbka loga na koszulkę - błagalnie o pomoc proszę! :)
Autor Wiadomość
Lalinska 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 11:47   Obróbka loga na koszulkę - błagalnie o pomoc proszę! :)

Dzień dobry.:)

Problem zaczyna się od tego, że corela nie mogę zainstalować na swoim komputerze. :/
Natomiast dalej idąc - sprawa wygląda tak: mam logo w formacie jpg do wydrukowania na koszulce. Ale firma każe mi "wszystkie obiekty tekstowe koniecznie zamienić na krzywe".
Następnie piszą o kolejnych wymaganiach: żeby przygotowany plik miał rozdzielczość 150 dpi (ok. 1200 x 1650 pikseli dla formatu A4), no i że prace należy przygotowywać w formacie CMYK lub przynajmniej z włączonym widokiem CMYK. Piszą, że plik do wycięcia musi mieć postać wektorową, że nie należy stosować wypełnień, że grubość obrysu powinna być zadeklarowana na 0,001 mm. Rozmiar elementu do wycięcia należy ustawić w skali 1:1. że w pliku nie mogą znajdować się elementy mniejsze niż 1x1 mm i linie nie powinny być cieńsze niż 1 mm.

"Aby sprawdzić czy plik jest dobrze przygotowany, należy połączyć wszystkie elementy, usunąć kontur i nadać wypełnienie oraz podłożyć tło (kolor koszulki). Otrzymany widok powinien przedstawiać gotowy wzór."

I moje pytanie: czy jest ktoś, kto mi pomoże? :) Z przyczyn technicznym sama nie jestem w stanie tego zrobić... :(

DzumA - 78

Wysłany: 30 Marzec 2010, 12:51   

Pokaż ten projekt w jpg

Lalinska 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 14:08   ...

Raczej nie chciałabym tego udostępniać na forum publicznym. To nie jest trudny obrazek, jakieś 7 kolorów - postać + napis, bez cieni, rozmazań itp "udziwnień".

Jeżeli zechcesz mi pomóc, to bardzo proszę o maila, to prześlę obrazek. :)

Lalinska 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 14:26   

To taki obrazek:
Ostatnio zmieniony przez Lalinska 1 Kwiecień 2010, 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

100mek 
Początkujący

Wysłany: 30 Marzec 2010, 16:41   

Trochę braku logiki w wymaganiach:
Jak grafika wektorowa to nie rozdzielczość,
Jak brak wypełnień to gdzie stosować ten CMYK
Jak tylko kontury to podejrzewam, że chodziło im o wycinanie grafiki jednokolorowej.

W załączniku plik w Corelu, ale jeśli chodzi o wycinanie ploterem tej grafiki to cienko to widzę. Dłubanina.

KAPITANBOMBA.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 234 raz(y) 14.33 KB

KAPITANBOMBA.cdr
Pobierz Plik ściągnięto 217 raz(y) 37.66 KB

Odpowiedz do tematu