Wypełnienia sąsiadujące z gotowego rysunku wektorowego |
Autor |
Wiadomość |
Reju
Początkujący
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 10:59 Wypełnienia sąsiadujące z gotowego rysunku wektorowego
|
|
|
Witam
jest to mój pierwszy post i jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość :)
jak zrobić by w wyrysowanym np prostokącie, pojawiło sie wypełnienie sąsiadujące, np Jabłko o odpowiednich rozmiarach wyrysowane w wektorach. Tzn jedno obok drugiego w określonej odległości od siebie. Używam corela X4.
druga wersja tego pytania tyko np w bardziej skomplikowanym obszarze ja np gwiazda |
|
|
|
|
lechnik
Doradca
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 143 Skąd: gliwice
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 11:11
|
|
|
nie do konca rozumie twoje pytanie (piatek wic juz mnie prac przymula) ale tak
- zaznaczasz oba obiekty ROZMIESZCZENIE - Wyrównanie i Rozkład a tam juz widac co i jak |
|
|
|
|
Reju
Początkujący
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 11:36
|
|
|
to posłużę się przykładem chodzi mi o tą szachownice szachownica jak to jest zrobione i jak zrobić to np z innym elementem by wypełnił dowolny obszar sąsiadująco np karabiny albo ta bluza też chodzi o szachownicę jak to zrobić by później można było dać do drukarni wzór w wektorach? |
|
|
|
|
lechnik
Doradca
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 143 Skąd: gliwice
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 11:57
|
|
|
zastosuj wypełniania poscriptowe (mozesz stworzyć własny wzór takiego wpełnienia) - potem eksportujesz takowy rysunek np jak wmf i importujesz i juz masz obiekt wypełniony krzywymi a nie wypełnieniem poscriptowym |
|
|
|
|
nev555
Znawca
Pomógł: 23 razy Wiek: 39 Dołączył: 17 Sty 2007 Posty: 173 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 12:10
|
|
|
Można też użyć Efekty>Szybkie kadrowanie, robisz sobie parę taką szachownicę wielkości obiektu, który ma nią być wypełniony, używasz tego efektu i ustawiasz sobie wewnątrz obiektu. |
|
|
|
|
Reju
Początkujący
|
Wysłany: 9 Kwiecień 2010, 12:37
|
|
|
Dziękuje za odpowiedź przetestuję w domu.
Lechnik czy możesz opisać jak wykonać wypełnienie postscriptowe by uzyskać taki efekt jak podałem wyżej w przykładach albo dokładniej pytając jak wykonać własny wzór postscriptowy kolorowy?
Czy można zmienić kolor w gotowych postscriptach? |
|
|
|
|
Reju
Początkujący
|
|
|
|
|