Nieedytowalny format loga |
Autor |
Wiadomość |
staszewski
Początkujący
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 20:15 Nieedytowalny format loga
|
|
|
Witam,
Mam projekt logo, niestety problem banalny ale nie wiem co z tym fantem zrobić. Chciałbym wyeksportować logo w taki sposób aby mimo formatu cdr nie było już edytowalne oraz aby w czasie skalowania logo się pomniejszało/powiększało symetrycznie.
Baaaaardzo dziękuję za pomoc :)
Backup_of_Logo got.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 510 raz(y) 55.64 KB |
|
|
|
|
|
marol2
Fachowiec HANYS
Wersja CorelDRAW: x3 i x6
Pomógł: 35 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 206 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 21:43
|
|
|
format cdr jet po to żeby można było edytować, więc nie pojmuję pytania |
|
|
|
|
staszewski
Początkujący
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:00
|
|
|
Chodzi o to aby jeśli ktoś będzie chciał je pobrać, to aby nie mógł w nim nic zmienić/przesunąć (przykład) http://www.trojmiasto.pl/nasze_logo.php .
Poza tym chciałbym zwrócić uwagę że moje pytanie składa się z dwóch części :) |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 5 Maj 2010, 22:17
|
|
|
Kolega wyzej dobrze napisal format cdr jest edytowalny, i te loga na tej stronie tez sa edytowalne, mozna z nimi zrobic co sie tylko chce - zmieniac kolory, deformowac itd.
I nie ma znaczenia czy to bedzie cdr, eps, czy tif (tu zmienic mozna piksle)
Logo moze sie powiekszac i pomniejszac symetrycznie ale tez nie ma zadnego problemu aby majc plik cdr powieszyc cos nieproporcjonalnie - nie mozna tego wymusic jakas funkcja na uzytkowniku. Bo cokolwiek nie zrobisz to wlasnie dlatego ze format jest edytowalny mozna zawartosc zmieniac, bo mozna element odblokowac, rozgrupowac, rozlaczyc itd. Nawet jesli zrobisz plik pdf ktory kiedys byl formatem zamknietym (juz nie jest) i nalozysz haslo i zablokujesz pewne funkcje np. drukowanie to i tak mozna sie do tego dostac.
pozdr. |
|
|
|
|
|