Nowa potrzebuje pomocy |
Autor |
Wiadomość |
iwonka1977
Początkujący
Wiek: 47 Dołączyła: 07 Maj 2010 Posty: 3 Skąd: Polska-Farncja
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 17:26 Nowa potrzebuje pomocy
|
|
|
Witam serdecznie wszytskich.Na waszym forum jestem nowa i prosze Was wszystkich o pomoc.Otoz mam program Corel Paint Shop Pro Photo X2 i potzrebuje zrobic maly experyment zs zdjeciem>chodzi mo o "wyostrzenie postani"z tla-tzn chodzi mi oto aby tlo zdjecia bylo zamlone a wyostzrona np.twarz postaci.program mam od neidawna i bardzo prosze o szczegolowe informacje co i jak bo nic nie kumam dziekuje seredcznie |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7681 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 18:09
|
|
|
Wgrywasz zdajecie następnie w opcji Warstwy kliknij Duplikuj , wejdź do opcji Dopasowanie - Rozmywanie -Rozmywanie Gaussowskie ,ustaw sobie promień np- 35 lub mniej gdyby rozmycie było za mocne i zatwierdź.Wejdź jeszcze raz w Warstwy- Nowa warstwa maski - i kliknij -Pokaz Wszystko .
Z lewej strony w narzędziach zaznacz Pędzel malarski a następnie z prawej na palecie kolorów zaznacz kolor czarny i maluj elementy które maja być ostre .Jeśli za dużo odsłonisz zmień kolor na biały i popraw niepotrzebne usunięte miejsca .Na koniec zapisz i wszystko |
|
|
|
|
iwonka1977
Początkujący
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 18:20
|
|
|
Dzieki wielkie poprobuje wieczorkiem ale juz wydaje mi sie to straszliwie trudne |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7681 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 18:33
|
|
|
Naprawdę nic trudnego napisałem krok po kroku co robić ,jak się pomylisz to skasuj zdjęcie i zacznij od nowa .Daj zna jak Ci poszło. |
|
|
|
|
iwonka1977
Początkujący
|
Wysłany: 7 Maj 2010, 18:37
|
|
|