Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z narzędziem wskaźnik
Autor Wiadomość
ane.kropp 
Początkujący
początkująca

Wysłany: 21 Maj 2010, 17:59   problem z narzędziem wskaźnik

dzień dobry
nie wiem czy piszę tu gdzie trzeba jeśli tak prosze o przeniesienie go tam gdzie powinien sie temat znalezc
mam pewien problem
Około dwóch miesięcy temu ściągnęłam bezpłatną testową wersję Corel Draw Graphic Suite x4, używałam jej przez około miesiąc-po tym czasie (mimo braku możliwości zapisywania, kopiowania, drukowania oraz innych funkcji) korzystałam z niego nadal, tworząc grafiki dobrze się przy tym bawiąc :)..niestety do czasu.. poniewaz.. pewnego pięknego dnia zachciało mi się cdr x5 .. to sobie próbną wersję ściągnęłam i.. od tego czasu mam problem z narzędziem "wskaźnik", za kazdym razem gdy utworze(czy to wersji x4 czy x5) jakis obiekt(koło, kwadrat etc) i chcę zmienić jego położenie następuje proces wielokrotnego powielenia tego obiektu! strasznie to męczące i irytujące ;/ w związku z tym mam pytanie: czy obie wersje znajdujące się na jednym komputerze mogą się w jakiś sposób "gryźć" powodując tego rodzaju anomalie ?
i czy powinnam w takim razie odinstalowac jedną z wersji?
bede wdzieczna za pomoc
pozdrawiam

s-p-i-n 

Wysłany: 21 Maj 2010, 18:17   

wcisnij spacje i po problemie

ane.kropp 
Początkujący
początkująca

Wysłany: 21 Maj 2010, 18:47   

dziękuje za pomoc ale gdy otworzyłam przed chwila corela (przyznam ze wczesniej go nie otwierałam zdemotywowana zaistniałą sytuacją) okazało sie ze problem jakby znikł..? mam nadzieje ze sie nie powtorzy jesli tak (odpukac) zastosuje sie do Pańskich instrukcji
jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie i szybka odpowiedz
pozdrawiam
:-)

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7

Wysłany: 21 Maj 2010, 20:11   

To dosyć typowa sytuacja w Corelu i jeszcze nie raz na pewno się powtórzy ,na przyszłość musisz żeby uniknąć stresu prędzej odwiedzić forum i podzielić się swoim problemem.

Odpowiedz do tematu