|
rysowanie tabletem ustawienia itp |
| Autor |
Wiadomość |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 2 Maj 2010, 13:30 rysowanie tabletem ustawienia itp
|
|
|
witam niebawem będę posiadaczem tabletu... mam takie pytanie mianowicie jak ustawić "rysunek odręczny" by jak najbardziej odzwierciedlał rysunek rysowany tabletem... chodzi o to żeby nie za bardzo wygładzał i nie za dużo dawał węzłów... i druga sprawa jak już sobie jako tako dopasuje to np. jak robię dłuższą krzywą to mi bardziej wygładza a jak krutrzą to jest bardziej "chropowata"... ewentualnie czy znacie jakiś może program skierowany do rysowania wektorowego (może jakiś dodatek, plugin do Corela) ??
PS. posiadam wersję x3
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 10 Maj 2010, 21:02
|
|
|
podbijam... na pewno dużo osobom by się przydała owa odpowiedź...
PS. chcę rysować od razu rysunki w wektorze coś w tym stylu: http://www.istockphoto.co...celebration.php a nie najpierw w bitmapie a potem w Corelu przerabiać... czy są jakieś ustawienia czy może jakiś plugin ułatwiający ową pracę przy takim rysunku?? |
|
|
|
 |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 12 Czerwiec 2010, 18:17
|
|
|
| ponawiam swoje pytanie... posiadam już tablet (Camboo pen WACOM) po prostu chcę rysować ale jak rysuje krutrze lub dłuższe pojawiają się większe ilości węzłów w krutszych... jak ustawić to wszytsko żeby dobrze śmigało.... |
|
|
|
 |
1cm
Profesjonalista

Pomógł: 16 razy Dołączył: 23 Lip 2008 Posty: 331 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
tomczy_twsm
Doradca

|
Wysłany: 14 Czerwiec 2010, 22:52
|
|
|
| nic mi to nie dało za bardzo... po prostu chciałbym wiedzieć jak robić żeby to odzwierciedlało to co rysuję... np. w bitmapie nie ma problemu a już jak chcę krzywymi w corelu to zrobić to albo za dużo węzłów robi albo za mało... |
|
|
|
 |
|
|