|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Mam prośbę posiadam grawerkę CNC |
Autor |
Wiadomość |
Marek
Początkujący Rubin
|
Wysłany: 20 Marzec 2007, 21:18 Mam prośbę posiadam grawerkę CNC
|
|
|
Mam prośbę zaznaczam że jestem laikiem w tych sprawach posiadam grawerkę CNC która imortuje piki HPGL i DXF.Chciałbym zeskanowac odręczne pismo przerobic na pliki z tym rozszerzeniem abym ógł je wysłac do drukarki.Bardzo prszę o pomoc. |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 20 Marzec 2007, 23:46
|
|
|
Zeskanuj z maksymalną rozdzielczością (optyczną, nie interpolowaną!) to pismo, zapisz jako *.tif 1- lub 256-bitowy (czyli bitmapę czarno-białą lub grayscale) i wrzuć to do CorelTrace. Tam wybierz opcję konwersji z największą możliwą dokładnością i plik wynikowy zapisz jako *.cmx. Ten plik zaimportuj do CorelDraw, zrób ewentualne poprawki już na krzywych Beziera, wyrzuć zbędne elementy (śmieci) i gotowy plik wyeksportuj jako *.plt (lub *.ai - program do obsługi plotera powinien je rozpoznać, a jest to format dokładniejszy niż *.plt). Jeżeli nie dasz rady przeskoczyć tego problemu, podrzuć plik (skan) jako załącznik na forum, spróbujemy coś z tym poradzić... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|