|
Kopiowanie układu stron |
| Autor |
Wiadomość |
matti86
Praktyk

|
Wysłany: 23 Lipiec 2010, 23:28 Kopiowanie układu stron
|
|
|
Witam mam takie pytanie odnośnie kopiowania stron w corelu, robię w tej chwili ofertę w sensie taka jakby gazetkę i mój problem polega na tym iz na pierwszej stronie mam poustawiane prowadnice i chciałbym aby dodając nową stronę te prowadnice tez tam były a nie ze za każdym razem muszę zaczynać od nowa czyli dodawać prowadnice czy da sie jakoś to zrobić ze jak dodam nowa stronę to prowadnice już na niej będę z poprzedniej strony ?
P.s pracuje na X4 |
|
|
|
 |
Artur Miernik

Pomógł: 49 razy Wiek: 53 Dołączył: 18 Lip 2010 Posty: 1608 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 13:23
|
|
|
NA SZYBKO:
Na dole ekranu, tuż nad listwą informacyjną, znajdują się zakładki z nazwami stron. Kliknij prawym klawiszem myszy na zakładce symbolizującej stronę, którą chcesz skopiować - pojawi
się menu kontekstowe a w nim opcja Duplikuj stronę.... I to jest rozwiązanie Twojego kłopotu.
WYJAŚNIENIE:
Są dwa rodzaje prowadnic. Jedne dotyczą całego dokumentu, drugie zaś przypisane są konkretnej stronie. Włącz panel Menadżera obiektów. Tam zobaczysz wszystkie warstwy, w tym warstwy prowadnic. Będą dwie: Prowadnice oraz Obiekt główny - prowadnice.
Wspomniana wcześniej opcja Duplikuj stronę... kopiuje oba typy prowadnic. |
|
|
|
 |
matti86
Praktyk

|
Wysłany: 24 Lipiec 2010, 14:34
|
|
|
| Dziękuje Bardzo jak zwykle pomogliście mi :) Przepraszam ze zawracam wam gitarę takimi pierdołami :) |
|
|
|
 |
|
|