dziwne cięcie plotera |
Autor |
Wiadomość |
skowroma
Praktyk corel9
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 59 Skąd: myślenice
|
Wysłany: 21 Październik 2010, 20:18 dziwne cięcie plotera
|
|
|
Czy ktoś pomoże w kwestii dziwnego zachowania plotera??
Otóż posiadam ploter LYNX 1360k i mam pewien problem po wysłaniu do plotera pliku do cięcia nóż wycina literki a potem tnie folie w wzdłuż karetki powoli za to w poprzek wałek zapiernicza jak mały samochodzik ze 20 metrów i potem z powrotem z drugiego rogu to coś przypomina siatkę ogrodzeniową i gdyby go nie zresetować to wycina w nieskończoność nawet bez folii
spotkał się ktoś z takim dziwnym testem ???? |
|
|
|
|
skowroma
Praktyk corel9
|
Wysłany: 23 Październik 2010, 17:42
|
|
|
nikomu się nic takiego nie przydarzyło <???????? |
|
|
|
|
JarekDRAW
Pomógł: 93 razy Wiek: 45 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 1176 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24 Październik 2010, 04:41
|
|
|
A jednak !!! Miałem takie cyrki tyle że z laserem , moim zdaniem powodują to spadki napięć, i na brak bufora w ploterze .
Normalnie ciął sobie a nagle dostawał na głowę i przez pół płyty jechać jak chciał....
Jest to wielka zaleta Chiny, to jest moje zdanie może się mylę ale przerabiałem ten temat przez 2 lata zalecam UPS i nie będzie takich cyrków.....
Proponuję kontakt z Panem Rakowskim z Warszawy jego firma sprzedaje te plotery , na pewno pomoże w tej kwesti...
Pozdrawiam |
|
|
|
|
skowroma
Praktyk corel9
|
Wysłany: 24 Październik 2010, 10:12
|
|
|
Już im wysłałem prośbę sęk w tym że ploter pracował bez zarzutu u kolegi po zainstalowaniu (zgodnie z procedurą 18 stronicową) u mnie robi jaja i co jeszcze zauważyłem że w końcowej fazie przesyłania do plotera na obrazku podglądowym jest właśnie ta kratka którą później chińczyk tnie !!! |
|
|
|
|
gleba
Fachowiec gleba
Pomogła: 9 razy Wiek: 58 Dołączyła: 23 Kwi 2007 Posty: 265 Skąd: SPA Nałęczów
|
Wysłany: 24 Październik 2010, 16:38
|
|
|
Ja tez miałam takie problemy, ploter cioł jak chciał i kiedy chciał. Był serwis nic szczególnego nie zrobił, dopiero mój spec od komputerów coś po czarował i od tamtej pory mam spokój. Kupiłam tez nową licencję i wszystko wróciło do normy |
|
|
|
|
skowroma
Praktyk corel9
|
Wysłany: 24 Październik 2010, 16:52
|
|
|