|
Eksport do Tiffa (Corel x5) |
| Autor |
Wiadomość |
w.baiwei
Początkujący

|
Wysłany: 28 Grudzień 2010, 17:31 Eksport do Tiffa (Corel x5)
|
|
|
Pracuję z 500MB mapą bitową i chcę ją wyeksportować do tiffa. W połowie procesu pojawia się informacja "brak pamięci". Podobnie w trakcie pracy kiedy stosuję różne efekty nagle program przestaje działać. W poprzednich wersjach Corela dało się w opcjach przydzielać więcej RAM-u programowi, ale w X5 tego nie ma.
Ale czy jest to możliwe przy Intelu i7, 6GB RAM i 64bitowym systemie? Czy wina leży w czym innym?
Dzięki z góry za pomoc |
|
|
|
 |
Struna
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 39 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28 Grudzień 2010, 20:18
|
|
|
| A jak z pamięcią na dysku twardym? Może akurat na partycji na której pracujesz nie ma wystarczająco miejsca? (graficzka u mnie w firmie miała z tym ostatnio problemy) |
|
|
|
 |
w.baiwei
Początkujący

|
Wysłany: 29 Grudzień 2010, 15:29
|
|
|
Dysk też w porządku. Jest tylko jedna partycja na której ponad 850 GB wolnego miejsca.
Uporałem się z projektem i w końcu udało się wyeksportować, ale ważne są przecież czas i komfort pracy...
Teraz po obróbce będę kontynuował projekt w Corel Draw - zobaczę jak on będzie sobie radził.
Gdyby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł, radę, temat Photo-Painta dalej aktualny.
Dzięki |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 29 Grudzień 2010, 20:00
|
|
|
| Jak z uaktualnieniami systemu i programu? |
|
|
|
 |
w.baiwei
Początkujący

|
Wysłany: 30 Grudzień 2010, 16:08
|
|
|
| Komputer był postawiony niedawno, więc od razu wszystkie uaktualnienia zostały ściągnięte i zainstalowane. Ale oczywiście jeszcze raz to sprawdzę. |
|
|
|
 |
|
|