Kalendarz w CORELU |
Autor |
Wiadomość |
daktarin
Początkujący
|
Wysłany: 24 Lipiec 2006, 15:54 Kalendarz w CORELU
|
|
|
itam
Czy jest jakaś funkcja która niejako z autopmatu generuje kalendarz???
Jeśli tak to gdzie jej szukać??????????/
Pozdrawiam |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Lipiec 2006, 15:50
|
|
|
Nie ma.
Kalendarium najprościej można zrobić wybierając tekst w paragrafie, podzielić go na 5 kolumn (tygodni) i rozciągnąć w pionie na 7 wierszy. |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 26 Lipiec 2006, 13:34
|
|
|
Amba napisał/a: | Nie ma.
Kalendarium najprościej można zrobić wybierając tekst w paragrafie, podzielić go na 5 kolumn (tygodni) i rozciągnąć w pionie na 7 wierszy. |
Etam, najprościej jest to zrobić za pomocą Office, gdzie jest programik
Publisher – i wybierz szablon kalendarza następnie zaznacz wszystko skopiuj >> wklej do corel Draw… a nie zapomnij rozdzielić grupy |
|
|
|
|
anonymus [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Lipiec 2006, 14:09
|
|
|
Tyle, że było to konkretne pytanie o Corela :D |
|
|
|
|
Asdef
|
Wysłany: 26 Lipiec 2006, 14:39
|
|
|
Amba napisał/a: | Tyle, że było to konkretne pytanie o Corela :D |
to ja powiem tak, "word i corel to jedna wielka rodzina... - mimo że uważam offica za felera rynku całego... office fuj a corel cacy ;) |
|
|
|
|
Bertt
Początkujący
|
Wysłany: 9 Sierpień 2006, 23:36
|
|
|
Pracując swego czasu w drukarni co roku robiłem dziesiątki projektów kalendarzy w Corelu. Ale jakby szefostwo dowiedziało się, że uzywam jakiegos kreatora, to wyleciałbym natychmiast z roboty. I wcale się im nie dziwie. Po prostu - trzeba wziąć sobie jakieś kalendarium popatrzeć, pomyślec jaki układ najbardziej nam odpowiada, przygotowac sobie jeden miesiąc, skopiowac to 12 razy i tylko wstawiac właściwe dni. Z tego co wiem tak to robią profesjonalni graficy. Wbrew pozorom nie jest to tak dużo roboty. Dla wprawnego corelowca powiedzmy godzinka z trzema przerwami na faję. Zresztą warto wiedzieć, że wszelkie kreatory sa wyłącznie do zastosań amatorskich albo biurowych. Ot i cała filozofia kalendarza... |
|
|
|
|
|