Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: s-p-i-n
19 Styczeń 2011, 15:41
folder dla firmy..pomocy!!!
Autor Wiadomość
agnieszka_dj 
Początkujący

Wysłany: 17 Styczeń 2011, 11:24   folder dla firmy..pomocy!!!

Hej mam na zaliczenie zrobić folder dla jakieś firmy np.zasugerować tej firmie swoje produkty itp. w a4 na 4 stronach..z logo..jestem totalnie zielna w te klocki,nigdy nie mialam do czynienia z Corelem..bardzo prosze o pomoc:(.. Musze to oddać w ten czwartek:(

DzumA - 78

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 13:50   

no to masz jeszcze 2 dni
uwielbiam takie posty :-P
jak na razie zaliczyłaś niezłe wagary

pierog 
Znawca

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 16:32   

a co my z Caritasu jestesmy? nasza praca tez kosztuje ,gdyby programisci za darmo pisali programy to bylbym juz milionerem :P te forum jest po to zeby nakierowywac a nie robic za kogos cala prace.W necie jest masa tutoriali ,tu na forum zreszta tez.Wybacz nie chciałem być nie miły ale jak widze takie podejscie to az mnie zlewa ,gdybym widział chociaz jakies zaangazowanie z twojej strony ,a ty nawet nie przysiadłaś i nie zrobiłaś nic zeby sie nauczyc obsługi programu.Watpie ze ktos tu siadzie i zrobi cała prace za ciebie ,ale proboj moze znajdziesz jakiegos frajera.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez pierog 18 Styczeń 2011, 18:57, w całości zmieniany 1 raz  

s-p-i-n 

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 16:58   

Panowie bez przesady - potrzebuje dziewczyna pomocy to umiescila temat w "pomóż mi wykonać rysunek", a Wy od razu na nią naskakujecie. :roll:

pierog 
Znawca

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 19:14   

spin ja chetnie bym pomogl ale temat brzmi "Pomóż mi wykonać rysunek" a nie "Zrobie ci rysunek za darmo".Najbardziej martwi mnie to ,że ktoś taki przyjdzie na forum i prosi aby ktos zrobil jej to co ona potrzbuje od "A-Z" ,potem taka osoba chwali sie innym ze ktos jej zrobil to za friko ,a potem skutkuje to tym ,ze ludzie mysla sobie ze zrobienie jakiegos projektu to jest kwestia kliknięcia pare razy myszką i przez to np loga na Allegro chodza juz od 10zł.Pozniej takie zwykle szaraki kupuja od takiej osoby ,bo przeciez jest taniej ,a logo to logo.Martwie sie tym ,ze to czemu poswicam sie od kilku lat zostanie wyparte jak zawod szewca i bedzie poprostu nie oplacalne.Gdybym poszedl na forum programistyczne to nikt mi nie zrobi programu za darmo ,dlatego programisci sa cenieni i zarabiaja normalnie.

A jakie wy macie zdanie na ten temat?

a tu taka mała scena odnośnie tematu :P

agnieszka_dj 
Początkujący

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 19:48   

Drogi Panie "Pierog"..napisalam wyraźnie żeby mi ktoś pomógł a nie odwalił za mnie całą robote..jakieś wskazówki cokolwiek..jeśli nie chcesz pomóc..bo uważasz się za dobrego w takie drobnostki to zachowaj swoje rady życiowe dla siebie..Dziękuje Panu za uwage...

Dzięki spin za obrone ;)

będę szukać dalej..

DzumA - 78

Wysłany: 18 Styczeń 2011, 21:28   

Pierog - zgadzam się z Tobą w 101%

Brakuje tutaj tylko ROLANDA - może napisze jakąś książeczkę "COREL w 4 DNI to byłby bestseller i sprzedawał by się jak świeże bułeczki dla zielonych.

Nie ma się co S-P-I-N-ać - to kulturalne forum - wszystko czego potrzebujesz znajduje się właśnie tutaj.

Mała podpowiedź żeby nie było że nie pomagamy:
kliknij na forum SZUKAJ:
1. LOGO
2. KATALOG
3. REKLAMA
Poskładaj w całość i ZALICZONE !

powodzenia - masz jeszcze 2 dni - pozdrawiam

chezare 

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 07:51   

Panowie napisaliście się, a dziewczyna dalej jest w punkcie wyjścia. Allegro nie zatrzymacie, a internetu z wizytówkami po 2 grosze nie wyłączycie. Możecie dalej jęczeć, że wam chleb z ręki wyrywają, albo próbować być lepszymi od amatorów, którzy i tak znikną bo nie będzie ich stać choćby na serwis tanich chińskich drukarek. Jak znacie się na tym czym się zajmujecie, to dacie sobie radę. Przez kilkanaście lat pisałem programy, które sterowały procesem produkcyjnym i dosyć poważnymi maszynami, ale nigdy nie przyszło mi do głowy żeby udawać szamana. Zawsze chętnie dzielę się swoją skromną wiedzą, bo gdyby kiedyś ktoś nie potraktował mnie równie życzliwie, to musiałbym się uczyć znacznie dłużej, a do pewnych rozwiązań pewnie nigdy bym nie doszedł. Mnie też irytują ludzie, którzy wolą spędzić wieczór w dyskotece, a o zrobienie za nich pracy proszą na internetowych forach, tylko że ja nie zakładam z góry, że wszyscy tak robią.
Jestem daleki od osądzania Agnieszki, bo nic na jej temat nie wiem. Jeśli ta sprawa jest jeszcze aktualna, to wymyśl temat, a ja poświęcę dwie godziny żeby Ci pomóc. Zwykłe dziękuję i czyjaś wdzięczność są najczęściej więcej warte niż te parę złotych, które można zarobić.

gleba 
Fachowiec
gleba

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 19 Styczeń 2011, 08:52   

Agnieszko przesyłam Ci projket folderu do cukierni. zobacz jak to jest zrobione może się przeda do dalszej pracy. W razie pytań pisz na pw

cukiernia_rewers.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 394 raz(y) 283.8 KB

cukiernia_awers.jpg
Pobierz Plik ściągnięto 381 raz(y) 337.23 KB

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 08:59   

pomaranczowiec, napoleonka, miodowiec...
jak sie slodko zrobilo :-)

gleba 
Fachowiec
gleba

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 09:14   

praca grafika ma tez swoje dobre strony, zwłaszcza gdy po sesji zdjęciowej trzeba to wszystko zjeść

DzumA - 78

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 11:06   

po pierwsze co niektórzy są naiwni - i niby na czym Wasza pomoc polega - jak nie na całkowitym wykonaniu projektu - widocznie za dużo czasu macie - zazdroszczę

po drugie jak można zaliczyć coś o czym się nie ma bladego pojęcia - z czego to wynika dobrzy samarytanie ?

zresztą co mnie to obchodzi - przyjemniej pracy - ciekawe czego się agnieszka nauczy po Waszych wykładach - skoro ze szkoły wyszła zielona !

gleba 
Fachowiec
gleba

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 11:19   

Ja nie po to wstawiłam projket ,żeby ktos go pokazał jako swój , tylko zeby maił pogląd jak to ma zrobić. A czy da sobie rade bez znajomości programu to już jego sprawa :roll:
i zgadzam się z Tobą całkowicie

Cysorz 

Wysłany: 19 Styczeń 2011, 15:39   

Wszyscy projektujący coś na komputerze powinni zaczynać od kartki i ołówka ;)
Mając tak luksusową sytuację jak wybór dowolnego tematu po prostu wejdź w wyszukiwarkę zdjęć na Googlach, wpisz jakiś temat i wybierz kilka, najlepiej przy zaznaczonej opcji "duże zdjęcia".
Teraz kartka i ołówek, szybka "rozryska", dalej w Googlach poszukanie odpowiedniego tekstu do takowego dzieła, później znowu wyszukiwarka graficzna i znalezienie tła...
Teraz tylko porozkładać odpowiednio (jak puzzle ;)) tekst/grafikę, dodać coś "od siebie" - np. jakiś wspólny dla całości motyw graficzny i koniec ;)

Jeżeli nie znasz Corela, zrób to w jakimś innym programie (chociażby Wordzie - brrrrr), zapisz do *.pdf, zaimportuj do Corela, popraw wymiary i "prawie" gotowe ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi