Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
mam ogromną prośbę, czy ktos mi wykona rysunek.?
Autor Wiadomość
piotr.pan
Początkujący

Wysłany: 16 Luty 2011, 17:48   mam ogromną prośbę, czy ktos mi wykona rysunek.?

Jestem początkującym użytkownikiem corela i muszę zrobić rysunek: z dwóch dłoni utworzony niby kadr a wewnątrz, tego kadru musi się znależć tak jakby obraz dawnej wsi, jakaś chata, może być wiatrak, etc. w załączniku prześle wam coś na podobę. Wszystko ma być naszkicowane (włącznie z dłońmi) z dobrze widocznym konturem. no i w odpowiedniej proporcji. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

chezare 

Wysłany: 16 Luty 2011, 20:53   

Jak przyślesz, to może się narysuje?
wieś, ale raczej młoda :)
Szczerze mówiąc, to nie wiem co masz na myśli pisząc "typowa wieś"?

piotr.pan
Początkujący

Wysłany: 16 Luty 2011, 22:03   

hehe dosłownie młoda wieś :) koncepcja świętna, no ale w moim wypadku raczej nie zda egzaminu. widze, że dłonie narysowane na podstawie tych moich podesłanych. Ja też w podobny sposób próbowałem narysować, z tymże moje wyszły bardzo kanciaste. a co do typowej wsi, mialem na mysli wieś dawną - stare chaty, stogi siana, wiatraki etc.

mam jeszcze pytanko, czy na podstawie tych zdjęć co podesłałem, nie można stworzyć, coś na wzór taki -->
a tak w ogóle, to dzięki za zainteresowanie moim tematem. dzięki :)

piotr.pan
Początkujący

Wysłany: 18 Luty 2011, 22:34   

no i nie ma dalszej odezwy na moją prośbę, szkoda ;/

DzumA - 78

Wysłany: 18 Luty 2011, 23:09   

nie dziw się - rysunki nie powstają tak szybko jak prośby
jeżeli jeszcze masz wymagania i chciałbyś żeby było super - to niestety mało kto się tego podejmie tego zadania za free - no chyba że chezare - to dobry corelowicz ;-)

chezare 

Wysłany: 19 Luty 2011, 04:40   

Dzięki DzumA za dobre słowo :) Jak patrzę na to forum to sam siebie się pytam czy czasami nie przesadzam? Wszędzie Chezare :) Za chwilę Roland wstawi mi jakieś ostrzeżenie za zbytnią aktywność. Inna sprawa, że ja tym rysowaniem zarabiam na chleb, przespać się czasami trzeba, wypić piwo ze znajomymi no i... może o tym nie będę pisał :)
Do tego mam wyrzuty sumienia, bo wygląda na to, że to kolejna praca na jakieś zaliczenie do szkoły. Rozpadł mi się wczoraj w ręce nóż do przycinania folii i rozwaliłem sobie palec, boli jak cholera, nie bardzo mogę trzymać pióro, a do zrobienia na wczoraj leży 10 etykietek na reklamowe cukierki. Wszyscy myślą, że człowiek uzbrojony w najnowsze wersje Adobe, Corela i Bóg wie czego jeszcze. Niby poważne firmy, a co 10 ma jako tako przygotowane materiały na temat własnego logotypu. Nieskrzywione fonty, kolory w RGB i rady typu, logo to pan sobie weźmie z naszej strony www. Zabić się można.
Pozdrawiam
Czarek

PS
Czekajcie, a się doczekacie :)
C.

changela 
Znawca

Pomogła: 14 razy
Wysłany: 19 Luty 2011, 14:39   

Panie Czarku wyrzuty sumienia? że znowu ktoś dostanie gotowca i nie będzie wiedział o co w tym chodzi?
ja rozumiem pomóc, poprawić, wygładzić, doradzić, ale rysować od a do zet? to nie pedagogiczne;)
pozdrawiam
no to popisałam sobie :-P czekam na krytykę :mrgreen:

chezare 

Wysłany: 19 Luty 2011, 15:00   

Droga Changelo, cenię sobie dobre wychowanie, ale nie mam przed nazwiskiem sir, dlatego ten pan na demokratycznym forum, zupełnie niepotrzebny :)
W podtytule tego działu jest napisane "Tutaj osoby bardzo słabo znające program Corel, mogą zwracać się z prośbą o wykonanie za nich rysunku", a w tytule postu kolegi "mam ogromną prośbę, czy ktos mi wykona rysunek.?", czyli sprawa jest postawiona dosyć jasno.
Swoją drogą, nie mam pojęcia, po co w szkole marnują czas na nauczanie obsługi tego czy innego programu? Jakieś biurowe aplikacje, to jeszcze mógłbym zrozumieć, ale graficzne, chyba że to jakaś szkoła techniczna, która przygotowuje ludzi do konkretnego zawodu związanego z grafiką?
Myślę, że jak już ktoś kogoś tutaj deprawuje, to kolega Roland, tak a nie inaczej nazywając poszczególne działy serwisu :)
Jeśli chodzi o wieś, to bardziej od dydaktycznej ręki sprawiedliwości, boję się kompromitacji :)
Pozdrawiam
Czarek

PS
Idę zaraz na drobną imprezę, po kilku piwach może zbiorę się na odwagę i jakąś wieś narysuję. W końcu mieszkam w mieście oddalonym o rzut lekko namoczonym beretem od miejsca, w którym mieszkał Chełmoński, chyba najlepszy specjalista od malowania wsi :)
Żeby tylko wsi nie było :)
C.
chyba jednak wieś wyszła :)

Novaline 
Bywalec

Wysłany: 11 Marzec 2011, 12:43   

Tak offtopic, ubawiło mnie to "logo sobie Pan ze strony weźmie" - samo życie :)

Mój debeściak: jak to możliwe, że na mojej stronie logo jest na przezroczystym tle (tło białe, strona biała), a na tej nowej jest na białym tle (strona granatowa, plik .jpg)? Na sugestię, że nie chcę .jpg, tylko .png - TO PROSZĘ SOBIE WYCIĄĆ :)

Pzdr

kelly_kelly 
Początkujący
kelly_kelly

Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 20:22   

Tak jeszcze nawiązując do tematu, to chciałam się zapytać, czy jest ktoś na tyle zafascynowany Corelem, że byłby w stanie wykonać obrazek? Niestety, ale Corel nie jest moją dobrą stroną, jakoś nie przepadam za grafiką i cięzko sobie z tym radzę. Jeżeli ktoś bedzie w stanie, to bardzo prosze o odpowiedź :)

DzumA - 78

Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 20:28   

może coś więcej dodasz - co to ma być - ??

chezare 

Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 21:09   

Do Corela czuję wstręt, ale rysunek jestem w stanie wykonać.

kelly_kelly 
Początkujący
kelly_kelly

Wysłany: 1 Kwiecień 2011, 21:54   

A więc ma to być Fred Flinstone, dokładniej ten oto obrazek:
http://www.google.pl/imgr...iw=1024&bih=604

Chodzi o to,ze trzeba go tylko obrysować i pokolorować, może dużo pracy przy tym nie ma i nie chce też tak dokładnie,zeby wszystko było zrobione, to bedzie na ocenę, a wiadomo,ze skoro dopiero zaczynam, to nie umiem jeszcze się corelem dobrze posługiwać.
Byłabym bardzo wdzięczna, jeżli ktoś dałby rade :)

chezare 

Wysłany: 2 Kwiecień 2011, 03:52   

FRED
Później sporządzę instrukcję żebyś mogła narysować obrazek sama.

Odpowiedz do tematu