|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
ANIMACJA 3d |
Autor |
Wiadomość |
miszcz301
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 25 Luty 2011, 11:23 ANIMACJA 3d
|
|
|
otóż mój szef zażyczył sobie żeby robić mu projekty 3d, coś co będzie wyglądało jak zdjęcia,
jest gotów kupić nawet 3ds maxa.
i teraz moje pytanie: jaki program wybrać do tego typu projektów, 3ds max, cokolwiek innego ?
a może ktoś wie jak PS cs5 radzi sobie z takimi rzeczami, ponieważ doszła opcja 3d, może ktoś miał styczność?
a może szkoda kasy ? i zadowolić się darmowym blenderem,
będę wdzięczny za każdy sugestie, rady, pomysły ...
pozdrawiam |
|
|
|
|
wawel
Ekspert wawel
Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 25 Luty 2011, 20:24
|
|
|
proponuje zapytac na forum dot. 3d - wiecej zorientowanych uzytkownikow.
Co do blendera - (tylko o nim moge napisac) to program ma duze mozliwosci, mozna nawet animacje 3d do filmu w nim robic, ale ma interfejs nieczytelny i zamotany. Masa opcji, malych przyciskow. Jest troche tutoriali w necie do niego, jest tez forum uzytkownikow.
ps
Skoro firma sie rozwija rozszerzajac dzialalnosc o 3d to pewnie szykuja sie podwyzki |
|
|
|
|
miszcz301
Profesjonalista
Wersja CorelDRAW: 9
Pomógł: 47 razy Wiek: 38 Dołączył: 14 Kwi 2010 Posty: 457 Skąd: gorzów
|
Wysłany: 28 Luty 2011, 07:12
|
|
|
co do blendera, to właśnie mam podobne podejście, sam wygląd mnie odstrasza i odechciewa mi się pracy w nim
wawel napisał/a: |
ps
Skoro firma sie rozwija rozszerzajac dzialalnosc o 3d to pewnie szykuja sie podwyzki |
na to bym nie liczył, ale można potrenować animaacje, a później zmienić prace |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.07 sekundy. Zapytań do SQL: 13 |
|
|