Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gradient z lakieru
Autor Wiadomość
dihe 
Praktyk

Wysłany: 15 Marzec 2011, 13:19   Gradient z lakieru

Siemanko, dziś kolejne ciekawe pytanie tym razem o lakier.
Wyimaginujcie sobie taką sytuację. Mamy opakowanie płaskie kartonowe. Na jego froncie chcemy uzyskac efekt powiedzmy schodów, trojwymiarowych i chcemy to zrobić za pomocą lakieru. Czyli gradienty nasycenia itp. Czy musieliście sobie to imaginować czy może odrazu przypomniejliscie sobie jak to wygladało na projekcie który już gdzies spotkaliscie. Może Macie zdjęcia. Albo wiedze jak to zrobić żeby nie przedobrzyć. Ja sobie to imaginuje ale na razie jedyne c mnie ogarnia to entuzjazm pomieszany ze strachem prze umoczeniem.

Jesli będize potrzeba to podrzucę szkic oco mi chodzi.
Mam nadzieje jednak że ktoś już widział coś takiego i opowie kilka słów jak to mogło być zrobione. Interesuja mnie wszelkie wypowiedzi, a najbardziej te ściśle drukarskie.

nev555 
Znawca

Wysłany: 15 Marzec 2011, 21:52   

Jak dla mnie to kwestia prób, wyświecenia kliszy z odpowiednią liniaturą (przy dużej liniaturze może mocno zalewać a wtedy z gradientu nici). Dogadaj się z siciarzem jak on to widzi.

chezare 

Wysłany: 16 Marzec 2011, 00:51   

Nie wiem, może z moją imaginacją jest coś nie tak, ale zupełnie nie mogę sobie wyimaginować do czego może być potrzebne płaskie opakowanie? :-)
Tak poważnie, to z tego co mi wiadomo, to nadruki na opakowaniach są robione różnymi technikami druku i bardziej tutaj chodzi o wyimaginowanie :-) sobie tej trójwymiarowości niż o to na czym i jak zostanie wydrukowana.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 16 Marzec 2011, 08:55   

Chyba musisz jednak coś podrzucić żeby nas bardziej naprowadzić .

Odpowiedz do tematu