|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
Modyfikacje na obiektach |
| Autor |
Wiadomość |
kamilg46
Bywalec kamilg46

|
Wysłany: 6 Kwiecień 2011, 22:42 Modyfikacje na obiektach
|
|
|
| Witam was mam pytanie: Jak zaokrąglić narożniki prostokąta w Corelu x5 mam zaznaczone zaokroglone noroźniki jak rysuje prostokąt i bez efektu w jaki sposób muszę to wykonywać. Proszę o dokładną odpowiedz gdyż jestem początkujący. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 7 Kwiecień 2011, 06:34
|
|
|
Najprostszy sposób, to po narysowaniu prostokąta wybrać narzędzie "kształt" (F10) i ciągnąć za węzeł w narożniku, albo wpisać odpowiednie wartości.
Możesz też spróbować nowego narzędzia Corela - wyokrąglanie narożników
Żeby zadziałała pierwsza metoda, prostokąt nie może być zamieniony w krzywe (po narysowaniu, nie jest). Druga odwrotnie (przynajmniej w X3), działa na obiekty zamienione w krzywe (Ctrl+Q).
Napis fontem Arial Black zamieniony na krzywe i potraktowany narzędziem wyokrąglania.
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|