Wysłany: 2 Sierpień 2006, 21:03 Wypełnienie tonalne (gradient) - problem
Witam mam zlecenie na naklejki na samochód ... robie projekt w CorelDraw 9 chce zrobić wypełnienie tonalne żeby zaczynało się na tyle samochodu i rozchodziło się na boki samochodu od zielonego koloru do białego. Ma to się składać z 3 części tak jak na zamieszczonym rysunku. Ale mam problem. Gdy zespawam te 3 części i je wypełnie tym gadientem i później rozłącze to zmienia mi się automatycznie wypełnienie gradientu dla każdego z osobna z tych 3 elementów ... a nie mogą być one zespawane ze sobą musza być jako oddzielne elementy i nie wiem jak to zrobić żeby ten gradient pozostał. Ma ktośjakiś pomysł? pilnie potrzebuje to zrobić.
1. Ręcznie ustawić środkowy gradient na (np.) 40%-100%-40% a pozostałe na 40-0 i 0-40 z powiedzmy 5-10cio procentową tolerancją, żeby na skosie nie było różnic;
2. Zamienić na bitmapę (jakaś kompresja bezstratna - do gładkiego wydruku na ploterze wystarczy 96-120 dpi (przy skali 1:1 rzecz jasna) i - ewentualnie - zamknąć ją w kadrze.
3. Jest jeszcze jedna możliwość, ale nie pamiętam, czy działa to w wersji 9: gotowe wypełnienie tonalne kopiujesz (w tym przypadku) trzy razy i przy pomocy narzędzia "kształt" (F10) kasujesz po kolei na kolejnych kopiach niepotrzebne węzły. Chyba najlepsze rozwiązanie, o ile działa w v.9 ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
Strona wygenerowana w 0.12 sekundy. Zapytań do SQL: 12