|
Gorsza jakość po eksporcie |
| Autor |
Wiadomość |
Bunch
Ekspert

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 700 Skąd: Nieważne skąd
|
Wysłany: 22 Kwiecień 2011, 18:15 Gorsza jakość po eksporcie
|
|
|
Witam.
X5-tka coś mi psuje jakość plików po eksporcie.
Zobaczcie nawet sam ekran porównania grafiki po eksporcie z oryginałem. Dołączyłem obrazek. Nie trudno jest zauważyć niedoskonały w tym po lewej stronie (mimo iż jakość jest najlepsza, na 100% ustawiona). A po prawej widzimy obrazek ładnie wyglądający? Co to jest? Jak eksportować bez strat?
dup.png Zobacz |
Pobierz Plik ściągnięto 376 raz(y) 40.47 KB |
|
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 22 Kwiecień 2011, 20:24
|
|
|
| Png jest formatem bezstratnym czyli jedyna przyczyna jaką widzę, która jest za to odpowiedzialna, to wygładzanie. Zakładam, że zapisujesz z taką samą rozdzielczością jak edytujesz? |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 23 Kwiecień 2011, 10:36
|
|
|
| chezare napisał/a: | | Png jest formatem bezstratnym |
Eksportuje do JPG a nie PNG.
| Cytat: | | czyli jedyna przyczyna jaką widzę, która jest za to odpowiedzialna, to wygładzanie. | Sprawdzałem, odznaczałem. Nie ma rezultatu.
| Cytat: | | Zakładam, że zapisujesz z taką samą rozdzielczością jak edytujesz? |
To znaczy to co widzisz jest na powiększeniu, by było widać te niedoskonałości. |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 23 Kwiecień 2011, 10:59
|
|
|
JPG, zmyliło mnie rozszerzenie załącznika. Czy oryginał ma tyle samo punktów, co obrazek, do którego zapisujesz (np. 100x100 i wyeksportowany 100x100)? Jpg w odróżnieniu od png zawsze przy zapisywaniu traci na jakości, nawet wtedy kiedy kompresja ustawiona jest na 0 i wyłączone jest wygładzanie, choć te zmiany raczej nie powinny być zauważalne?
 |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
|
|
|