Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: s-p-i-n
12 Maj 2011, 16:54
Klawiatura widziana pod pewnym kątem
Autor Wiadomość
czapsiu
Początkujący

Wysłany: 20 Kwiecień 2011, 18:22   Klawiatura widziana pod pewnym kątem

Witam. Jestem początkującym użytkownikiem programu Corel Draw. Posiadam wersje X5. Mam problem, dostałem ćwiczenie, które polega na narysowaniu klawiatury komputerowej pod pewnym kątem. Domyślam się, że jest wiele sposobów otrzymania takiego efektu i tu moja prośba. Proszę was o jakąkolwiek pomoc, wskazówkę. Nie wiem jak sięza to zabrać. Jeżeli ktoś byłby w stanie mi pomóc to proszę o szybką odpowiedź.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 20 Kwiecień 2011, 18:39   

może ten Ci pomoże
http://corel.wodip.opole....opic.php?t=3584

czapsiu
Początkujący

Wysłany: 20 Kwiecień 2011, 21:22   

Dziękuje. Troszkę mi to pomogło, i wydaje mi sięze po wielu próbach mi się uda. Ale pytałem pare osób o to i znajomy nauczyciel powiedział mi, że jest opcja zeby corel sam tą czynność wykonał tylko trzeba nadać mu odpowiednie warunki. Zaciekawiło mnie to bardzo, niestety sam profesor ma taki charakter, że lubi dawac tylko małe wskazówki. Jeżeli ktoś zna taki sposób to bardzo chętnie chciałbym się dowiedzieć.

Cysorz 

Wysłany: 21 Kwiecień 2011, 14:33   

Efekty -> Dodaj perspektywę.

tompior111 
Początkujący

Wysłany: 12 Maj 2011, 07:40   

Też właśnie to robię, "bemben" powiedział nam tylko, że jest jakiś łatwy sposób, ale nie powie nam jaki, bo będzie nam zbyt łatwo...

BaLoOn1 
Bywalec

Wysłany: 12 Maj 2011, 10:34   

Temat chyba powinien być w dziale "Pomóż mi wykonać rysunek" ?!
może wtedy ktoś pomoże.

roland 

Wersja CorelDRAW: X6
Wysłany: 12 Maj 2011, 12:36   

Oj nauczyciele będą niezadowoleni, ale przygotowałem gotowy poradnik wideo. Mam nadzieję jednak, że pojawią się inne zadania domowe :lol: . A tak na poważnie, to nie oczekujcie uczniowie, że na tym Forum zawsze Wam ktoś będzie rozwiązywał zadania. Ponadto na lekcji przecież nauczyciel może poprosić o samodzielne wykonanie podobnego przykładu - i co wtedy?

No ale mam nadzieję, że zadania z "klawiatury" zostały już sprawdzone i ocenione, więc proszę bardzo:
http://corel.wodip.opole....p?p=23706#23706

tompior111 
Początkujący

Wysłany: 18 Maj 2011, 19:08   

Mi jak na razie udało się zrobić coś takiego:

Jednak dowiedziałem się, że nie widać narożnika klawisza, niestety jednak nie dowiedziałem się jak go wrysować... może jeszcze jakaś rada by się znalazła ;>

PS Roland, ta klawiaturka, jest to praca na lekcji (ja teraz próbuję to wykończyć w domu, żeby na lekcji mieć wolne ;) ), nauczyciel jest na prawdę ciężkim człowiekiem, od którego bardzo ciężko cokolwiek wyciągnąć... powiedział róbcie, najlepiej zlepcie 3 prostokąty i wam wyjdzie klawisz w 3D, jednak tamto, to niezbyt było podobne do klawisza...

Edit:
Wprowadziłem pewne zmiany, jednak jakoś nie do końca jestem przekonany...

Odpowiedz do tematu