|
Pędzle-kształt czy istnieją!? |
| Autor |
Wiadomość |
MR240760
Znawca

|
Wysłany: 9 Maj 2011, 13:34 Pędzle-kształt czy istnieją!?
|
|
|
Witam
Czy w CPP istnieją do kupienia albo do pobrania pędzle jak w załączniku
Pozdrawiam
pędzel1.png
|
Pobierz Plik ściągnięto 498 raz(y) 733.62 KB |
|
|
|
|
 |
roland

Wersja CorelDRAW: X6
Pomógł: 58 razy Wiek: 59 Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 607 Skąd: Opole
|
Wysłany: 9 Maj 2011, 13:53
|
|
|
Możesz sobie sam zrobić takie pędzle. Otwórz swój rysunek i wybierz Obrazek/Transformacje/Dopełnienie - otrzymasz w ten sposób negatyw. Później zaznacz fragment obejmujący jeden pędzel i skopiuj do nowego dokumentu. Wciśnij Ctrl+A, aby zaznaczyć wszystko, a później narzędziem Różdżka zlikwiduj zaznaczenia dla tła.
A jak utworzyć pędzel niestandardowy? Wybierz Pomoc/Tematy pomocy i wyszukaj Tworzenie pędzli niestandardowych. Tam masz to opisane, co dalej. |
|
|
|
 |
MR240760
Znawca

|
Wysłany: 9 Maj 2011, 14:02
|
|
|
Jeszcze pytanie pomocnicze. Czy z tych rysunków które stworzę będę mógł zrobić rozpylacz obrazów . Jeśli tak to jak?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 14 Maj 2011, 21:53
|
|
|
Czy będziesz mógł ze swoich obrazków stworzyć rozpylacz?
Z tego co się orientuję, to Corel nie udostępnia takich narzędzi. Przypuszczam też, że w licencji zabroniono modyfikowania "ręcznie" plików programu. Nie zmienia to faktu, że da się to zrobić, choć przypuszczam, że trzeba by trochę pogrzebać w paru plikach.
Same obrazki (pliki z rozszerzeniem cpt) znajdują się w .....\CorelPHOTO-PAINT\ImgLists
Jak trochę pokombinujesz, to Ci się uda. Tylko nie pytaj się później jak odratować Corela
 |
|
|
|
 |
kula69

Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 71 razy Wiek: 56 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 890 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 14 Maj 2011, 22:12
|
|
|
| MOżna choć nie zawsze działa, nie wiem dlaczego. Jest tak jak napisał chezare, co stwierdziłem z corelem nic się nie dzieje (u mnie), modyfikuje jakiś pędzel dając inne obiekty jedynie co zauważyłem trzeba zachować kolejność tzn patrząc od lewej obiekty i warstwy muszą sobie odpowiadać tzn.: 1 na 1 a np.: 7 na 7. |
|
|
|
 |
|
|