|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
plik z ustawieniami użytkownika (X3) |
| Autor |
Wiadomość |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 15 Maj 2011, 17:28 plik z ustawieniami użytkownika (X3)
|
|
|
| Gdzie w katalogu Program Files/Corel/.... (wer. X3) znajdę plik, w którym są zapisane osobiste ustawienia użytkownika (i jak ta zaraza się nazywa)? Chcę po prostu uniknąć każdorazowego, czasochłonnego ustawienia dostosowań (indywidualne paski narzędzi, własne skróty klawiszowe, opcje tekstowe i inne osobiste ustawienia; wiem już, że osobistą paletę barw program zapisuje w osobnym pliczku) po reinstalu lub ,,bałaganie" Corela. Wyczytałem, że klawisz F8 owszem powraca ustawienia, ale do tych fabrycznych... Dlatego sprytnie chciałbym wiedzieć, gdzie jest plik z osobistymi ustawieniami, żeby w razie ,,W'' po prostu go podmienić. |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 17 Maj 2011, 09:35
|
|
|
hallo... jest tu ktoś?? |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 17 Maj 2011, 10:10
|
|
|
| Szukaj w oknie Narzędzia , tam są ustawienia. |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 17 Maj 2011, 16:21
|
|
|
| Wiem, że w narzędziach można zapisać ,,bieżące ustawienia jako domyślne'', ale pytanie - jak je przywrócić po sławetnym F8, albo reinstalu Corela. |
|
|
|
 |
wawel
Ekspert wawel

Pomógł: 261 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 2143 Skąd: podgorze
|
Wysłany: 17 Maj 2011, 16:36
|
|
|
Obszar roboczy mozesz wyeksportowac zapisac gdzie chcesz i potem w razie potrzeby zaimportowac. Opcje -> obszar roboczy -> importuj/eksportuj.
"Obszar roboczy to konfiguracja ustawień, która określa rozmieszczenie różnych pasków poleceń, poleceń i przycisków przy uruchamianiu aplikacji. Obszary robocze można tworzyć, wybierać i usuwać. Można też przywrócić ustawienia domyślne bieżącego obszaru roboczego. Umożliwia to cofnięcie wprowadzonych zmian. "
pozdr. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|