|
dzielenie dużego formatu do druku na zwykłej drukarce a4 |
| Autor |
Wiadomość |
ciacho333
Początkujący

|
Wysłany: 2 Czerwiec 2011, 14:42 dzielenie dużego formatu do druku na zwykłej drukarce a4
|
|
|
witam serdecznie kolegów forumowiczów
domyślam się że jest to banalne pytanie ale z racji tego że raczkuje w tej dziedzinie więc się pytam bo nawet nie wiem jak zapytać żeby "szukajka" znalazła
otóż doradzono mi że mogę wykonać ów projekt w cdr ale mam problem z jego drukiem, mianowicie jest projekt napisów z dopasowaniem go do wymiaru 78x54
są to napisy w stylu "instalacje elektryczne i nr......"
chce zrobić sobie z tego szablon i wydrukować go na zwykłej drukarce w celu późniejszego wycięcia
czy jest to w ogóle możliwe i jeśli tak to w jaki sposób
z góry ogromne dzięki
pozdrawiam |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2011, 16:08
|
|
|
Dołącz ten plik ktoś na pewno Ci pomoże .
Przydatny link dla stawiających pierwsze kroki i nie tylko
http://corel.wodip.opole.pl/ |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2011, 16:15
|
|
|
| CTRL+P i w 2-giej zakładce (Opcje) włącz "Drukuj z podziałem na fragmenty". Uwzględnij zakładki, czyli marginesy, których drukarka nie potrafi zadrukować. I tyle :) |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 2 Czerwiec 2011, 20:04
|
|
|
| Malutki, dobrze mówisz, tylko że nie trzeba martwić się o marginesy, bo oprogramowanie doskonale wie, że są i je uwzględnia:-) To co się kończy na jednej kartce na drugiej zaczyna się dokładnie w tym samym miejscu, w którym na poprzedniej się skończyło. Po wydrukowaniu trzeba odciąć niezadrukowane marginesy i wszystko da się elegancko złożyć w całość :) |
|
|
|
 |
|
|