|
Menu restaracji |
| Autor |
Wiadomość |
kamilg46
Bywalec kamilg46

|
Wysłany: 25 Czerwiec 2011, 21:40 Menu restaracji
|
|
|
| Witam Jakim narzędziem mogę zrobić menu jakiegoś baru czy to jest klawisz tab. Czy można to zrobić na tle lub pod jakiś foto. Proszę o dokładne obiaśnienie i przykład. Mam Wersje x5 |
|
|
|
 |
s-p-i-n

Pomógł: 192 razy Dołączył: 26 Lut 2007 Posty: 1484 Skąd: opolszczyzna
|
Wysłany: 25 Czerwiec 2011, 21:44
|
|
|
| Możesz dać fotę i na niej tekst ułożyć. To Ty projektujesz więc nie rób nic szablonowo. |
|
|
|
 |
joannaw.79
Fachowiec

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 13 Cze 2011 Posty: 269 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25 Czerwiec 2011, 21:56
|
|
|
Nie ma w corelu narzędzia "zrób menu", trzeba tekst wpisać i ułożyć. Ja sobie to w 9 robiłam w ramkach, każdy wiersz po enterze, potem wyrównanie do lewej, a wyrównanie cen do prawej. Ramki miały zadaną jednakową interlinię i na końcu je wyrównałam żeby zachować poziom w wierszach (numerek, nazwa pozycji, cena).
Taki może mozolny sposób ale efekt niczym w Indesignie i nikt mi nie wierzy że robiłam to w corel9. Tło pod spodem powinno być dopasowane do przodu, przynajmniej kolorystycznie. Moja drukarnia specjalizuje się w ulotkach pizzerii, więc narobiłam się tego od groma albo i ciut więcej. W indesign robię to w tabeli, ale tabela w corelu nie jest łatwym narzędziem, trzeba się przyzwyczaić. |
|
|
|
 |
kula69

Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 71 razy Wiek: 56 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 890 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 26 Czerwiec 2011, 17:42
|
|
|
| menu tak jak i konkurencji najlepiej robić w tabelkach w X5 jest już niezłe zarządzanie nimi |
|
|
|
 |
|
|