|
Do czego zapisać? |
| Autor |
Wiadomość |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 23 Maj 2011, 07:28
|
|
|
Bunch, na tym forum od czasu do czasu jest jeden szaman, ale to ani ja, ani Kula czy Miszcz i chętnie Ci pomożemy tylko musimy obadać sprawę na żywym organizmie.
Nie wiem jak koledzy, ja mam X3. Zapisz swój obrazek do tej wersji, a może nawet spróbuj do 12 i potem go otwórz. Jak wszystko będzie tak jak być powinno, to wrzuć gdzieś tutaj tę niższą wersję. Dobierzemy parametry eksportu do pdfa tak żeby się Twoje logo nie popsuło i objaśnimy jak co i dlaczego, oczywiście w miarę własnej wiedzy i umiejętności.
Ja przynajmniej jak mogę i umiem, to chętnie pomagam.
3Msię |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2007 Posty: 700 Skąd: Nieważne skąd
|
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19 Czerwiec 2011, 11:07
|
|
|
Bunch Masz tam dwa cienie i bitmapę aparatu i to ona robi Ci pikseloze cienie przechodzą bardzo łagodnie . Po za tym nie usunąłeś śmieci ( Rozłącz krzywe )
smieci.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 196 raz(y) 22.04 KB |
|
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2011, 10:33
|
|
|
| Cytat: | | Po za tym nie usunąłeś śmieci ( Rozłącz krzywe ) |
A no tak. W tym CDR widzę, że kryją się niepotrzebne krzywe (te, które zaznaczyłeś mi kolorami). Więc dzięki, faktycznie ich nie widać i są niepotrzebne.
| Cytat: | | Bunch Masz tam dwa cienie i bitmapę aparatu i to ona robi Ci pikseloze |
Dzieki, widzę że są tam cienie. A co w takim wypadku mogę zrobić by obrazek się nie sypał rónocześnie zachowując dany kształt i kolorystykę logo? |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 21 Czerwiec 2011, 11:39
|
|
|
| Porównaj sobie powiększając PDF cienie i kontur aparatu z dłonią Cienie są Ok natomiast bitmapa z aparatem i dłonią się strzępi .Zastąp ją wektorem . |
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 26 Czerwiec 2011, 18:25
|
|
|
| restauro napisał/a: | | bitmapa z aparatem i dłonią się strzępi .Zastąp ją wektorem . |
Kiedy ten "znak" ręki trzymającej aparat to jest właśnie wektor. To są krzywe. Krzywe z dodaną lekką fazą. Lekkim efektem fazowania. |
|
|
|
 |
restauro

|
Wysłany: 26 Czerwiec 2011, 19:25
|
|
|
| Bunch napisał/a: | | restauro napisał/a: | | bitmapa z aparatem i dłonią się strzępi .Zastąp ją wektorem . |
Kiedy ten "znak" ręki trzymającej aparat to jest właśnie wektor. To są krzywe. Krzywe z dodaną lekką fazą. Lekkim efektem fazowania. |
Powiększ sobie ewidentnie widać wielkie schodki .
Spróbuj zmienić kolor ,albo detal narzędziem kształt. To nie jest wektor .
Reszta_v12.cdr
|
Pobierz Plik ściągnięto 173 raz(y) 35.71 KB |
|
|
|
|
 |
Bunch
Ekspert

|
Wysłany: 10 Lipiec 2011, 17:15
|
|
|
| restauro napisał/a: |
Powiększ sobie ewidentnie widać wielkie schodki .
Spróbuj zmienić kolor ,albo detal narzędziem kształt. To nie jest wektor . |
No ale jak to zmienić kolor skoro ja nie chcę zmieniać koloru? Chcę aby kolor był taki jak zadecydowałem. Przecież nie można czegoś naprawiać w ten sposób - "nie podoba mi się ten budynek, ale zamiast go poprawić to zmienimy kolor i może coś to ta".
Restauro, to jest obiekt wektorowy - krzywa. Z dodatkowym fazowaniem. Nigdzie nie widze w projekcie żadnych schodków. Nie wiem więc tym samym co jest źle skoro wszystko widzę tak jak chcę aby było. Rzuć więc okiem na screena poniżej...
Powiększ...
W razie czego załącznik
ten.cdr W razie czego załącznik |
Pobierz Plik ściągnięto 146 raz(y) 37.83 KB |
|
|
|
|
 |
|
|