Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Ile może zarobić grafik komputerowy
Autor Wiadomość
kula69 

Wersja CorelDRAW: x5
Wysłany: 12 Sierpień 2011, 08:33   

Sponsi, to nie był atak z czego starałem się w poprzednim poście wytłumaczyć - głupio mi że tak to odczułeś, ale co do ukazanych zarobków znajomych to była bezpośrednia odpowiedź na temat: "Ile może zarobić grafik komputerowy". Akurat w niedziele mieliśmy małe spotkanie i tak się zgadało.

Sponsi 
Profesjonalista

Wysłany: 12 Sierpień 2011, 19:47   

kula69... a... OK, heh spoko.

joannaw.79 
Fachowiec

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 12 Sierpień 2011, 22:12   

Sierpień jest taki że co z tego, że od klientów mam dostać kilka tysięcy... musiałam zainwestować w papier i inne koszty, a ludziom zapłacić z własnej kieszeni.
W lipcu zarobiłam około 150 PLN i pewnie tak samo będzie w sierpniu.
Na kasę od klientów trzeba czekać, i jak nie ma się środków własnych to można od razu bankructwo ogłosić. Moja średnia zarobków tylko przez lipiec spadła do 1500PLN. Wiem że od września się poprawi bo zlecenia są, ale kiedy ja do jasnej cholery wyjadę na wakacje? Wiem: "w poligrafii nie ma czasu wolnego". Ale mam trochę dość po 10 latach bez urlopu.

beer4free 
Bywalec

Wysłany: 12 Sierpień 2011, 23:41   

ja ostatnio zaproponowałem grafikowi 2000 netto na początek i zostałem olany, a nie zeby to jakiś wybitny zdolniacha był...

chezare 

Wysłany: 12 Sierpień 2011, 23:43   

A mnie się zdarzyła dzisiaj śmieszna sytuacja. Siedzę sobie w pracy, przychodzi człowiek z tablicą rejestracyjną pod pachą. Cześć, potrzebuję taką samą tylko mniejszą. Patrzę na gościa, a przez rozum przelatuje mi stado pomysłów po co komuś zminiaturyzowana tablica rejestracyjna? Na policjanta nie wygląda. Widzę, że nic sensownego nie wymyślę, to się pytam, do czego ta tablica? Bo ta (ta którą przyniósł), mi się nijak nie mieści, nie można jej zamontować, a policja już się parę razy przyczepiła, że jeżdżę bez numerów.
Zwlokłem się z fotela żeby zobaczyć, co to za samochód do którego nie można przyczepić tablicy rejestracyjnej? Przed drzwiami stało nowiutkie, czerwoniutkie ferrari. Wtedy zatrybiłem, że znam człowieka. Wyszedłem żeby zrobić wizję lokalną. Faktycznie z przodu nie ma miejsca na tablicę rejestracyjną. Miałem nawet zrobić zdjęcie, ale pomyślałem, że gość pomyśli, wyleciał facet z puszczy i zdziwiony bo samochodu nie widział. Nie jestem samochodziarzem, ale wierzcie mi to jest bajka nie samochód.
Zrobiłem mu tą tablicę i od jutra ferrari będzie jeździło z rejestracją made in cezar :-)
Jak bym przestał pisać, to może oznaczać, że już z tą moją tablicą nie jeździ :-)
Dobrej nocy.

joannaw.79 
Fachowiec

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 13 Sierpień 2011, 22:11   

Jak przeprowadziłam się do Krakowa to pracowałam w dwutygodniku motoryzacyjnym. Nasi redaktorzy przyjeżdżali takimi furami (do testów), że tam nie było miejsca na tablicę rejestracyjną...

miszcz301 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Wysłany: 21 Październik 2011, 09:46   

podepne sie pod topik.

ide na rozmowe niebawem. praca w corelu glownie, przez telefon gosc mowil rowniez o podstawowych makrach. czyli vba, cos tam wiem , ale podstawy.

firma posiada swoja "mala" drukarnie, wiec pewnie beda wchodzic w gre jakies obowiazki z tym zwiazane,

ile wolac ? konkrety prosze.

wawel 
Ekspert
wawel

Wysłany: 21 Październik 2011, 10:00   

miszcz301 napisał/a:
podepne sie pod topik.

ide na rozmowe niebawem. praca w corelu glownie, przez telefon gosc mowil rowniez o podstawowych makrach. czyli vba, cos tam wiem , ale podstawy.

firma posiada swoja "mala" drukarnie, wiec pewnie beda wchodzic w gre jakies obowiazki z tym zwiazane,

ile wolac ? konkrety prosze.

Wszystko zalezy od zakresu obowiazkow, od miasta, itd... a praca w drukarni to odpowiedzialnosc i czesto chaos, plus telefony odciagajace od pracy od rana do wieczora - to tez warto brac pod uwage przy stawce.
Widelki 1500-2500/3000 zl.

miszcz301 
Profesjonalista

Wersja CorelDRAW: 9
Wysłany: 21 Październik 2011, 10:03   

wawel napisał/a:
od miasta, itd...
miastem bym tego miejsca nie nazwal nawet :)

firma z tego co patrzylem w necie to w miare duza. gosc mowil ze exportuja produkty do kilku krajow europy.

restauro 

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Wysłany: 3 Październik 2012, 16:48   Ile zarabia się w polskiej branży gier

http://polygamia.pl/Polyg...w_polskiej.html

Lukasz89 
Początkujący

Wysłany: 27 Sierpień 2015, 16:26   Re: Ile może zarobić grafik komputerowy

kamilg46 napisał/a:
Witam czy wiecie jakie są zarobki początkujących grafików a ile wyciągają ci już bardziej zaawansowani, a ile można zarobić miesięcznie robiąc tylko same wizytówki i ulotki. Pozdrawiam

Jeśli interesuje Cię tylko ile możesz zarobić to nigdy nie będziesz dobrym grafikiem. Najpierw zrób dobry warsztat, zdobądź doświadczenie a potem to będzie procentować. Jeżeli będziesz dobrym grafikiem znającym się to możesz dużo zarobić w świecie komputerów itd.

Artur Miernik 

Wysłany: 27 Sierpień 2015, 16:53   

Proponuję przenieść temat do hyde parku. O ile jeszcze ktoś nad forum panuje.

Odpowiedz do tematu