|
Problem z corel draw x5 |
| Autor |
Wiadomość |
poligraf23
Początkujący

|
Wysłany: 8 Grudzień 2011, 20:43 Problem z corel draw x5
|
|
|
| Witam właśnie przeszłem rozmowe kwalifikacyjna na grafika w pewnej firmie i zatrzymałem się na pewnym zadaniu otórz dostali taki dziwny obiekt, którego nie dało się zespawać bo jakies błędy wychodziły i pani która mnie sprawdzała podpowiedziała mi że trzeba zrobić odwrócenie węzłów? co to jest za funkcja? a drugie pytanie to fakt że nigdy przedtem nie robiłem niczego na corelu x5 a ta firma wymaga najnowszą wersję.Więc potrzebuję podszkolenia tylko nie wiem skąd się uczyć o corelu x5? poprzednio miałem wersje 12:D |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Grudzień 2011, 20:58
|
|
|
Jak pracowałeś w 12 to i w X5 sobie dasz radę bo Corel co by o nim nie mówić jest konserwatywny i nie wywala w każdej nowej wersji wszystkiego do góry kopytami.
Jeśli chodzi o odwrócenie węzłów, a raczej chyba chodzi o kierunek krzywej, to wystarczy kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać odpowiednie polecenie. W 12 też to jest.
Corel udostępnia trial X5, ściągnij i trenuj. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7699 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 8 Grudzień 2011, 20:59
|
|
|
Pobierz wersje próbną przetestuj i przejrzyj dokumentacje w PDF
W zasadzie większość funkcji jest ta sama , jeśli znasz 12 to szybko opanujesz nowe funkcje CorelDraw X5
http://www.corel.com/core...pid=prod3670089 |
|
|
|
 |
Martin Nez
Doradca Grafik?

Wersja CorelDRAW: 2019
Pomógł: 14 razy Dołączył: 29 Sty 2011 Posty: 115 Skąd: Czmoń
|
Wysłany: 8 Grudzień 2011, 21:02
|
|
|
chezare: zastanawiałem się właśnie nad tym kierunkiem krzywej, ale jaki to może mieć związek ze spawaniem?
MN |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 8 Grudzień 2011, 21:15
|
|
|
Martin, nie mam pojęcia? Tak tylko kombinuję. Wiem że można obracać węzły ale o odwracaniu pierwsze słyszę.
Wiele razy spotkałem się z podobnymi przypadkami ale nie przywiązywałem do tego wagi i niestety niewiele mogę powiedzieć dlaczego pewne proste figury tak się zachowywały.
Wiele razy miałem też problemy z wycinaniem na ploterze prostej grafiki, którą ktoś przysłał.
Wycinało się do pewnego momentu i stop. Najczęściej okazywało się, że się pokrywały węzły. |
|
|
|
 |
|
|