|
zapisywanie i otwieranie plików |
| Autor |
Wiadomość |
wampir_wawelski
Bywalec

|
Wysłany: 19 Grudzień 2011, 13:03 zapisywanie i otwieranie plików
|
|
|
Witam,
mam taki denerwujący problem. Mam dostęp do corela w wersji X5. Przygotowałem w tej wersji kalendarz i chciałem przesłać ten projekt do znajomego, który ma corela w wersji X3 aby naniósł swoje uwagi.
Po przesłaniu kalendarza/ projektu, znajomy otwiera go i nic tam nie ma?! sprawdziłem to osobiście, po zgraniu na płycie, pen drivie, z poczty - taka sama sytuacja - otwierając plik mam pusty dokument.
Podejrzewam, że coś jest nie tak z zapisem lub kodowanie, ale co? przy zapisywaniu projektu nie mam innej możliwości jak cdr?
Prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gonia
Profesjonalista gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy Wiek: 62 Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 427 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 19 Grudzień 2011, 13:21
|
|
|
Może przy zapisie nie zaznaczyłeś, że to ma być plik w wersji X3?
zapis do cdr 3.jpg
|
Pobierz Plik ściągnięto 132 raz(y) 40.71 KB |
|
|
|
|
 |
inkTANK
Początkujący

|
Wysłany: 19 Grudzień 2011, 14:49
|
|
|
| Sam mam niestety problemy z zapisem w X5 do niższych wersji i może faktycznie pomoże zastosowanie wspomnianego już w innym wątku zapisu do CMXa, ale to się dopiero okaże. |
|
|
|
 |
restauro

Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 575 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7700 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19 Grudzień 2011, 15:24
|
|
|
| Czasem zdarza się że zapisany plik ma 0 wagi, jeśli tak zapisz jeszcze raz z tym samym rozszerzeniem i nazwą , powinno być ok . |
|
|
|
 |
kula69

Wersja CorelDRAW: x5
Pomógł: 71 razy Wiek: 56 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 890 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 19 Grudzień 2011, 17:23
|
|
|
| wampir_wawelski, jak wspomniał restauro, dzieje się tak czasami zwłaszcza przy zapisie do x3. Ja zapisuje do 9 nie wiem czemu jest zazwyczaj lepiej i jeszcze jedno cienie trzeba je rozłączyć a prostokąty zamienić na bitmapy bo zazwyczaj się rozsypują |
|
|
|
 |
|
|