|
CorelDraw 9 i karta autentyczności z kodem |
| Autor |
Wiadomość |
korek
Początkujący

|
Wysłany: 16 Listopad 2011, 23:19 CorelDraw 9 i karta autentyczności z kodem
|
|
|
Witajcie,
mam do Was pytanie.. nie orientujecie się, czy do 9-tki w wersji polskiej były dołączane karty z kodem jak ta na zdjęciu poniżej? trochę się zdziwiłem bo miałem identyczną w Ósemce. Karta jest wydrukowana w 2002 r. więc ósemki już raczej dawno nie było... druga sprawa to to, że w oknie dialogowym przy instalacji 9-tki na początku jest już podana wartość DR9 jak dobrze pamiętam a kod na karcie zaczyna się od wartości D8PXR - .................. więc trochę zwątpiłem, czy pochodzi od tego właśnie zestawu? po wykasowaniu DR9 i wpisaniu kodu z karty program działa normalnie.
corel1.jpg foto karty |
Pobierz Plik ściągnięto 246 raz(y) 54.55 KB |
|
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

Wersja CorelDRAW: 9, x5
Pomógł: 36 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 286 Skąd: z gór...
|
Wysłany: 17 Listopad 2011, 09:26
|
|
|
cd 9 w polskiej wersji posiadało takie karty, przyznam szczerze, nie pamiętam, co w mojej było napisane, od jakich znaków się zaczynała, a nie sprawdzę teraz bo gdzieś ją posiałem. Interesowało mnie to za pierwszym razem, a potem, kiedy przy reinstalowaniu corela okazało się, że bez numeru program też działa,to już nawet jej nie szukałem.
Aha, u mnie też pojawia się dr9 domyślnie. |
|
|
|
 |
korek
Początkujący

|
Wysłany: 17 Listopad 2011, 16:00
|
|
|
| dzięki, jestem spokojniejszy |
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

|
Wysłany: 1 Styczeń 2012, 18:01
|
|
|
| Podczas świątecznych porządków znalazłem moją kartę, jeżeli Cię to jeszcze interesuje, to mój kod do 9ki zaczyna się od DR9XR. |
|
|
|
 |
korek
Początkujący

|
Wysłany: 1 Styczeń 2012, 20:29
|
|
|
| takietam napisał/a: | | Podczas świątecznych porządków znalazłem moją kartę, jeżeli Cię to jeszcze interesuje, to mój kod do 9ki zaczyna się od DR9XR. |
Dzięki za pamięć. Wygląda na to, że ten corel to 'uprgrade' a karta może pochodzić jednak z 8. |
|
|
|
 |
takietam
Fachowiec

|
Wysłany: 1 Styczeń 2012, 20:36
|
|
|
Nie wiem, ale skoro miałeś napisane na płytach i na podręcznikach, że to 9ka to chyba to nie jest upgrade. Ja miałem identyczny zestaw, i nie był to upgrade.
IMO nie sugerowałbym się numerkami na karcie, ale tym, co się pojawia podczas instalacji |
|
|
|
 |
|
|