Pasek boczny |
Autor |
Wiadomość |
havar71
Początkujący
|
Wysłany: 28 Wrzesień 2011, 19:51 Pasek boczny
|
|
|
Wiem że to smutne ale początki są trudne, zginął mi pasek boczny - lewa strona i leżę. Wiem że to pewnie proste ale ja nie wiem jak go odzyskać.
Już sobie poradziłem można wykasować temat |
Ostatnio zmieniony przez havar71 28 Wrzesień 2011, 20:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 28 Wrzesień 2011, 20:15
|
|
|
Jeśli jesteś początkujący to pewnie nie masz indywidualnych ustawień , jeśli tak najprostszym sposobem będzie wcisnąć F8 i uruchomić CorelDraw |
|
|
|
|
Struna
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X8
Pomógł: 8 razy Wiek: 38 Dołączył: 20 Paź 2009 Posty: 276 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 1 Październik 2011, 14:17
|
|
|
Może być tak, że wyłączyłeś tylko pasek narzędzi o nazwie "przybornik":
Górny pasek menu -> Okno -> Paski narzędzi -> Przybornik.
Spotkałem jednak parę razy że ktoś 'odkleił' pasek od okna i jakimś sposobem schował go poza pulpit - w takim przypadku najprostszy będzie w/w sposób, czyli F8 podczas uruchamiania programu ;) |
|
|
|
|
sebrus33
Początkujący
|
Wysłany: 13 Styczeń 2012, 22:19
|
|
|
Ja też mam identyczny problem, a przycisk F8 nie działa (!) Pasek narzędzi wyszedł mi częściowo (widzę go) poza pulpit i nic z tym nie mogę zrobić. Zmniejszanie rozdzielczości tez nic nie daje. Nie chce mi się wierzyć, że w przypadku takiego błahego problemu trzeba reinstalować program Nie ma jakiegoś szybkiego przycisku w pasku menu typu- "Powrót do ustawień systemowych"? Ludzie macie jakieś pomysły? |
|
|
|
|
tadekk
Praktyk
Wersja CorelDRAW: X5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2011 Posty: 86 Skąd: Mokotów
|
Wysłany: 13 Styczeń 2012, 22:30
|
|
|
Proszę kliknąć prawym przyciskiem myszy i w "widok" sprawdzić czy jest wybrany "pasek narzędzi". Może jest przypadkowy wyłączony, a więć mozna go włączyc ponownie. Jeśli jest aktywny, to rzeczywiście może się gdzieś schował poza ekran. |
|
|
|
|
sebrus33
Początkujący
|
Wysłany: 13 Styczeń 2012, 23:15
|
|
|
No właśnie ten pasek na pewno mi się nie wyłączył, bo go widzę. Po lewej stronie pulpitu mam go schowanego do połowy, a "opcja przesuwania paska" jest niestety właśnie z lewej strony której nie widzę. Istna paranoja... |
|
|
|
|
restauro
Wersja CorelDRAW: CorelDraw X4 ,X7
Pomógł: 574 razy Dołączył: 25 Lis 2009 Posty: 7680 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 14 Styczeń 2012, 09:36
|
|
|
sebrus33 napisał/a: | Ja też mam identyczny problem, a przycisk F8 nie działa (!) Pasek narzędzi wyszedł mi częściowo (widzę go) poza pulpit i nic z tym nie mogę zrobić. Zmniejszanie rozdzielczości tez nic nie daje. Nie chce mi się wierzyć, że w przypadku takiego błahego problemu trzeba reinstalować program Nie ma jakiegoś szybkiego przycisku w pasku menu typu- "Powrót do ustawień systemowych"? Ludzie macie jakieś pomysły? |
Właśnie jest F8
Powrót do ostawień fabrycznych, trzeba tylko wcisnąć F8 zanim uruchomisz program i trzymać do zapytania o zmianę ,inaczej opcja nie zadziała. |
|
|
|
|
|