Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zmiana miejsca 'Informacje o pliku'
Autor Wiadomość
naszaklasa 
Początkujący

Wysłany: 19 Styczeń 2012, 21:45   Zmiana miejsca 'Informacje o pliku'

Tworząc pdf'a w Corello w zakladce ustawienia drukarskie możemy za kliknąć minn dodanie "informacja o pliku" i teraz pytanie :

Jak zmienić, jak edytować miejsce w którym informacje o pliku są wstawiane do pdf,a ??

naszaklasa 
Początkujący

Wysłany: 20 Styczeń 2012, 08:36   albo lepiej

jak zmienic domyslne skale densometryczne na inne, na własne dowolne :), gdzie zacząć grzebać by się dogrzebać

chezare 

Wysłany: 20 Styczeń 2012, 09:31   

Teoretycznie to podobno wszystko da się zrobić a w praktyce grzebanie w tak złożonym projekcie jak Corel najprawdopodobniej zakończy się nową instalacją programu bo nigdy nie będziesz wiedział czy zmiana w jednym miejscu nie wywoła turbulencji w 10 innych, o których nie masz pojęcia. Pomijam taki drobiazg, że producent programu nie lubi jak mu się grzebie w kodzie. Ja trochę grzebałem w różnych plikach z ustawieniami, w rejestrach i nie przypominam sobie żebym gdzieś trafił na coś co by mogło mieć z tym o czym piszesz związek, ale może przeoczyłem? Jest proste rozwiązanie, które wymaga jednak ociupinkę pracy, wstawić te informacje ręcznie. Co do skal densometrycznych to nie chciał bym cię wprowadzić w błąd, najlepiej jak by się np. Joanna wypowiedziała na ten temat, ale wydaje mi się, że drukarnia wcale tych twoich skal nie potrzebuje, jak będzie potrzebowała, to sama sobie wstawi tam gdzie jej wygodnie i takie jakie będzie chciała. Jak bardzo chcesz to też możesz je wstawiać sam, "ręcznie" tam gdzie chcesz.

naszaklasa 
Początkujący

Wysłany: 20 Styczeń 2012, 10:37   

tak tak kwestia skal była tylko naprowadzeniem, głównie chodzi mi o możliwość zmmiany miejsca gdzie wstawiana jest informacja o pliku. Domyślnie jest to wstawiane przy granicy media box pdf'a a mi zależy by było to w granicy bleed boxa.
Ręcznie to można wstawić w 2 plikach dziennie przy masowej robocie to już słabiej.

Gdzieś musi być plik opisujący miejsce i sposób w jaki wstawiane są te drukarskie bajery.

box.jpg
domyślnie wyglada to tak
Pobierz Plik ściągnięto 138 raz(y) 122.58 KB

Odpowiedz do tematu