|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
Problem z czcionką |
Autor |
Wiadomość |
mordka24
Początkujący
|
Wysłany: 22 Lipiec 2007, 09:22 Problem z czcionką
|
|
|
Witam!
Może to pytanie wyda się Wam banalne ale mam problem z czcionką, która w corelu po prostu nie jest widoczna. Czy wszystkie zainstalowane czcionki będą działay w corelu? Czcionka nazywa się USUZI i jest dla mnie bardzo istotna. A jeżeli nie ma możliwości wykorzystania tej wlaśnie czcionki czy można to jakoś obejść, czyli np. zapisać tekst jako jakiś obraz a później wkleić jako grafikę?? |
|
|
|
|
Stawe
Fachowiec
Wersja CorelDRAW: X5, X6
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sie 2006 Posty: 214 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 09:22
|
|
|
Nie wszystkie czcionki działają, niestety. Nie jestem dokładnie w stanie powiedzieć czemu. Po zmianie Windows 98 na XP parę czcionek też mi się zbuntowało.
Czcionka USUZI jest dziwna, dodano ją w 2002 roku a data pliku wskazuje na rok 1999. W Wordzie jest widoczna w Corelu, nie.
Najlepiej jest zmienić czcionkę na inną podobną do niej. W wypadku absolutnej konieczności i niewielkiego tekstu, np. tytułu można popracować pisząc nią w Wordzie, kopiując ekran (lub okno) i wstawić bitmapę do Corela. Tam można ją dodatkowo zwektoryzować w CorelTrace. |
|
|
|
|
mordka24
Początkujący
|
Wysłany: 24 Lipiec 2007, 16:16
|
|
|
Dzięki |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| Strona wygenerowana w 0.11 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|
|