Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
wyiarowanie samochodów w corelu
Autor Wiadomość
facir 
Początkujący
prawie potrafię...

Wysłany: 29 Lipiec 2007, 12:51   wyiarowanie samochodów w corelu

Witam wszystkich uprzejmie. To jest mój pierwszy post na tym forum więc proszę o wyrozumiałość zaawansowanych userów. Pracuję w firmie reklamowej i dość często robie grafikę na samochody w zasadzie na wszystkie począwszy od fiacika 126p a skończywszy na autobusach, w większości przypadków jest to grafika na całe auta, i największym utrudnieniem jest bardzo dokładne zwymiarowanie auta, więc mam pytanko do wszystkich którzy robią podobne rzeczy, czy istnieją gdzies pliki .cdr do pobrania które zawierają narysowane i zwymiarowane auta, na które można by było nałożyć garfikę bez żadnych problemów a tym bardziej szybko ( bo szef pogania). Szukałem dość długo po necie, i udało mi się tylko znaleźć tylko maluszka.

pozdrawiam i zapraszam do rozwinięcia tematu podejrzewam że nie tylko mi to jest potrzebne

JarekDRAW 

Wysłany: 29 Lipiec 2007, 18:21   

Witam to nie jest to o co dokładnie Tobie chodzi ale wymiary: wysokość, długość i szerokość i są ..
http://www.motofakty.pl/t...ane_techniczne/

Pozdrawiam

facir 
Początkujący
prawie potrafię...

Wysłany: 29 Lipiec 2007, 20:14   

Witam, korzystam z tego fakt pomocne ale bardzo by się przydały auta zwymiarowane w corelu, mam nadzieję że wcześniej czy później będzie dane nam to znaleźć, co zdecydowanie ułatwi niejednemu ciężko pracującemu grafikowi pracę.

Pozdrawiam i dziękuje za szybką reakcje.

anonymus
[Usunięty]

Wysłany: 29 Lipiec 2007, 23:44   

X3 Clipart: Vehicles - ponad 1.700 solidnie zwektoryzowanych i zeskalowanych* modeli samochodów. Wadą (dużą według mnie) jest brak nazw poszczególnych modeli. Dobrze przynajmniej, że podzielili na osobowe, ciężarowe, busy itp...
Ponad 14.000 (sic!) zwektoryzowanych, zwymiarowanych itd. modeli samochodów można ściągnąć z ::tej strony:: - niestety za ściągnięcie poszczególnego modelu trzeba zapłacić. No ale coś za coś...

dlr 
Praktyk
www.mosaic.pl

Wysłany: 30 Lipiec 2007, 08:03   

Ja używam Car'nTruck Collection mam na 3-4 cd większość modeli od 1992 do 2002 roku. Osobowe, busy, ciężarówki... segregowane wg roku produkcji, marki, modelu i wariantu.
Wszystko w eps-ach z wymiarami. Bardzo przydatne.

Jedną z ostatnich ver. 2007 znalazłem np tu: http://www.klipart.pl/skl...hody2/index.php

W awaryjnych przypadkach mogę poratować jakimś rysunkiem ;-)

facir 
Początkujący
prawie potrafię...

Wysłany: 30 Lipiec 2007, 12:44   

Witam ponownie wszystkich i serdecznie dziękuje za pomoc. dlr napewno się odezwę jak będę w potrzebie pozdro dla wszystkich.

facir 
Początkujący
prawie potrafię...

Wysłany: 2 Sierpień 2007, 05:45   

Szanowni koledzy i koleżanki graficy, od wczoraj posiadam Car'nTruck Collection 2003, jeśli będzie ktoś potrzebował to proszę sie nie krepować walić jak w dym poratuję zwymiarowanym samochodzikiem :-D
pozdro

Odpowiedz do tematu