Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
logo Glazura Królewska
Autor Wiadomość
F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wersja CorelDRAW: X4 i X5
Wysłany: 18 Luty 2012, 04:34   

gogman napisał/a:
F-Głowy, no tutaj - wszystko jest
http://tarnow.glazurakrol...zura/prasa.html

A no widzisz!
Ale jak "tak" udostępniają te materiały to niech się cmokną w pompkę.
5 minut szukałem na stronie jakiegoś linka do tego. Szukałem w dziale kontaktu, w dziale "o firmie" i tak dalej. Nie widziałem nic co mogłoby sugerować, że w ogóle mają takie materiały.
Podałeś mi linka, szukam tego napisu "prasa' gdzie się kryje i nie widzę. Dopiero później, gdzieś ucięty przy dole się pojawił. Cholernie nieczytelny. Co oni? Ja znaleźć nie mogłem nawet tego!

PS
Gogman - fajny pomysł. Bo z tego działu nikt nie korzysta prawie.
Szkoda, że LogoPedant nie chce sparingu. Ja bym oglądał ten pojedynek z zapartym tchem.
Logo, nie masz czasu?

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 18 Luty 2012, 12:59   

F-Głowy napisał/a:
(...) Szkoda, że LogoPedant nie chce sparingu. Ja bym oglądał ten pojedynek z zapartym tchem. Logo, nie masz czasu?

Uważaj, bo dostaniesz zadyszki. Nie, nie mam czasu, ale co ważniejsze ochoty.
Jak chcesz igrzysk to się inkarnuj w Rzymie... ;-)

kula69 

Wersja CorelDRAW: x5
Wysłany: 18 Luty 2012, 15:23   

LogoPedant, stare przysłowie pszczół mówi :"Krowa która dużo ryczy mało mleka daje"
Zawsze ganisz i pouczasz innych może pokaż co potrafisz

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 18 Luty 2012, 16:41   

kula69, daj sobie siana chłopie. Niczego i nikomu nie muszę udowadniać...

kula69 

Wysłany: 19 Luty 2012, 11:51   

LogoPedant, strach jest naturalną rzeczą nie irytuj się ;-)

Roberto 
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Wysłany: 19 Luty 2012, 12:31   

Nie karmić trola :-)

kula69 

Wysłany: 19 Luty 2012, 12:32   

Roberto, :-D :mrgreen:

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 19 Luty 2012, 13:21   

Wyjątkowo tanie chwyty, rzekłbym tandetne...

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wysłany: 19 Luty 2012, 23:35   

Ale ja też jestem za tą walką. Nie żebym uważał, że Logo nie ma wiedzy - wręcz przeciwnie.
Chciałbym zobaczysz jak Logo masakruje Gogmana.

gogman 
Ekspert

Wysłany: 20 Luty 2012, 00:54   

Tak dla siebie, ... machnięte przez weekend na własne potrzeby (poszło do realizacji).

http://corel.wodip.opole....p?p=31284#31284

Pozdro
Ostatnio zmieniony przez gogman 20 Luty 2012, 08:36, w całości zmieniany 1 raz  

beerseeker 
Bywalec
mgr sztuki

Wersja CorelDRAW: X5
Wysłany: 20 Luty 2012, 07:47   

To ja tak tylko na zakończenie powiem, że jak szukam jakiegoś logo, to wpisuję w "szukajkę" tak: "nazwa logo":pdf (np. glazura królewska logo:pdf) - przeważnie szukam jakichś katalogów danej firmy, bo tam mogą się pojawiać logosy w formacie wektorowym lub tak w glazurze od razu wyskoczy strona z materiałami :)
Pozdrawiam Was i do gogmana - trochę pomyśleć przed pisaniem na forum, mnie znalezienie jakiegoś logo zajmuje średnio ok. 10-15 minut (w przypadku glazury było to 3 minuty, ale ze względu na kiepskie łącze) :)

gogman 
Ekspert

Wysłany: 20 Luty 2012, 09:01   

No patrz .. faktycznie, zacząłem szukać innych materiałów w sposób taki jaki Ty to robisz i przyznaję że troszkę mi głupio że nie wpadłem na tak banalne rozwiązanie.
No nie wpadłem ... ale z drugiej strony jest forum, skorzystałem z forum (i nie tylko z tego) i bardzo jestem zadowolony że dostałem tak szybką odpowiedz i to na forum, przy którym jestem od niedawna. Od DzumA - 78 i od Ciebie otrzymałem pomoc a od Logopedant "wiadro gówna" na głowę. A wystarczy jak człowiek z człowiekiem - pogadać.
Pozdrawiam

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 20 Luty 2012, 12:39   

K****a ludzie, ogarnijcie się do cholery! Nie pierwszy raz zwracam uwagę na ważne aspekty zawodu graficznego,
ale "ganię", "pouczam" i wylewam "wiadra gówna" na głowy? Błagam. To jest forum graficzne...

Mam brać udział w jakiś śmiesznych bitewkach, bo imć gogman sobie tego życzy, a reszta mu przyklaskuje?
Słaby żart, naprawdę...

gogman,
powtórzę: wytrzyj smarka i przełknij gorzką pigułkę, iż projektowanie graficzne to nie tylko sprawna obsługa programu komputerowego,
ale obszerna i złożona wiedza, do której należy również (a przynajmniej powinno) dbanie o poszanowania prawa autorskiego. Amen.

gogman 
Ekspert

Wysłany: 20 Luty 2012, 14:03   

LogoPedant, Ja tak sobie prześledziłem forum i zauważyłem bez urazy że Ty nie potrafisz normalnie rozmawiać, a to forum przecież dyskusyjne. W moim przypadku ja się źle poczułem - coś Cię kurzyło i zacząłeś jechać ze mną jak ze szmatą (może przesadzam ale normalna dyskusja to nie była). Więc się powtórzę "A wystarczy jak człowiek z człowiekiem - pogadać." Nie każdy jest taki "masta" jak TY.
Pozdrawiam i już dajmy sobie na luz.
Na przyszłość jak ktoś według Ciebie popełni błąd, bądź się myli to na spokojnie ... posiadasz wiedzę to się z nią podziel może przydatna dyskusja z tego wyjdzie a nie stawiasz pod mur i serie walisz.
Ps. A bitewka to była tylko propozycja co by zbić tą całą niemiłą atmosferę a nawet i pogadać na temat prac pokojowo. Pisałem żeby załatwić to jak gentelmeni. Więc celem nie było pokazanie tego kto tu większy kozak.
Kurwami już się rzuca niepotrzebnie.... ja podaję rękę na zgodę i życzę miłego dnia bo pewnie z czasem chciałbym z Tobą pogadać na pewne tematy w pokojowym nastawieniu.
Ostatnio zmieniony przez gogman 20 Luty 2012, 14:18, w całości zmieniany 3 razy  

Roberto 
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Wysłany: 20 Luty 2012, 14:08   

Post usuwam - Może faktycznie przesadziłem.
Ostatnio zmieniony przez Roberto 21 Luty 2012, 07:29, w całości zmieniany 1 raz  

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 20 Luty 2012, 14:12   

gogman, to nie moja wina, że nie potrafisz przyjąć na klatę, tylko focha stroisz.

Roberto, i kto tu robi za trolla...?

gogman 
Ekspert

Wysłany: 20 Luty 2012, 16:41   

Chłopaki proponuje rozejm my tu mamy sobie chyba pomagać bo to się nigdy nie skończy.

F-Głowy
Ekspert
"Postać F-Głowego"

Wysłany: 21 Luty 2012, 14:33   

Ale mam ubaw czytając ten temat :-)

Odpowiedz do tematu