|
photo paint X5 na win7 64-bit |
| Autor |
Wiadomość |
mikael_s
Początkujący

|
Wysłany: 24 Luty 2012, 16:27 photo paint X5 na win7 64-bit
|
|
|
witam.
mam problem z Photopaintem X5. Gdy chce otworzyc kilka zdjec (jpg) na raz, otwiera sie tylko pierwsze zdjecie i wyskakuje komuniat blad odczytu pliku. dzieje sie tak tylko na win7 na XP dziala ok.
Zainstalowalem SP3 corela i tez nic.
Czy ktos zna juz ten problem?
problem wystepuje na win7 64-bit i 32-bit.
Dodam, ze gdy "przeciagne" kilka zdjec z katalogu do PP, to otwieraja sie bez problemu ale gdy klikne w PP Plik-Otworz i wybiore te same zdjecia to otworzy tylko pierwsze. |
|
|
|
 |
tadekk
Praktyk

Wersja CorelDRAW: X5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2011 Posty: 86 Skąd: Mokotów
|
Wysłany: 25 Luty 2012, 23:31
|
|
|
| mikael_s napisał/a: | | Czy ktos zna juz ten problem? |
Też tak mam, choć nie wiedziałem.
Jakoś otwierałem pojedyncze obrazki i pewnie tak to jest przewidziane, że przez otwórz mozna jeden, a jak daj się przeciągać więcej, to tak trzeba robic i juz. |
|
|
|
 |
mikael_s
Początkujący

|
Wysłany: 27 Luty 2012, 10:10
|
|
|
| tadekk napisał/a: | | mikael_s napisał/a: | | Czy ktos zna juz ten problem? |
Też tak mam, choć nie wiedziałem.
Jakoś otwierałem pojedyncze obrazki i pewnie tak to jest przewidziane, że przez otwórz mozna jeden, a jak daj się przeciągać więcej, to tak trzeba robic i juz. |
jezeli nie jest przewidziana opcja otwarcia kilku plikow, program po prostu nie daje mozliwosci zaznaczenia kilku:) poprzednie wersje potrafily o najnowsza nie potrafi? na Xp potrafi a na win7 nie? to po prostu blad programu. X5 dziala o wieeeeeele wolniej niz 11 to absurd! wydac tyle kasy zeby dostac produkt gorszy od poprzedniego.
Dzwonilem dzis do pomocy technicznej i powiedzieli, ze to powinno dzialac i nie wiedza dlaczego nie dziala. super pomoc. |
|
|
|
 |
mikael_s
Początkujący

|
Wysłany: 28 Luty 2012, 09:46
|
|
|
| Pomoc techniczna milczy. Pomoglo przeinstalowanie systemu. |