|
Zapisk do pdf |
| Autor |
Wiadomość |
baggio12
Początkujący

|
Wysłany: 2 Marzec 2012, 13:25 Zapisk do pdf
|
|
|
Witajcie,
Szukam pomocy w rozwiązaniu mojego problemu. Stworzyłem w Corel'u dokument z 19 stron. Zaistniała potrzeba aby każdą stronę zapisać do PDF'a osobno. 17 stron zapisuje się bezbłędnie, a 2 pozostałe za nic na świecie nie chcą. Po próbie otwarcia tych 2 nieszczęsnych stron otrzymuje komunikat "Wystąpił błąd podczas otwierania tego dokumentu. Brak obiektu źródłowego lub jest on uszkodzony"
Podobny komunikat wyskakuje (pewnie dzięki tym dwóm stronom) przy próbie zapisu wszystkich 19 stron do PDF.
Gdzie jest błąd?? |
|
|
|
 |
baggio12
Początkujący

|
Wysłany: 2 Marzec 2012, 14:00
|
|
|
| OK, mam błąd ale nie znam genezy. Prozaiczna sprawa. W jednym zdaniu zamieniam kolor trzcionki ze standardowego na czerwony (właśnie w tych dwóch stronach!) i to powoduje błędny zapis...Czy to nie jest dziwne??? |
|
|
|
 |
Cysorz

Pomógł: 207 razy Dołączył: 01 Sty 2011 Posty: 3146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2 Marzec 2012, 19:16
|
|
|
Jest dziwne - Corel potrafi tworzyć bardzo dobre pdf'y. Może na tych dwóch stronach masz jakieś dodatkowe warstwy, niestandardowe palety kolorów lub linkowane obiekty/symbole? Albo podstawione fonty?
Spróbuj utworzyć pdf'a przy użyciu zdefiniowanych ustawień - np. X-1a z fontami zamienionymi na krzywe. |
|
|
|
 |
|
|