|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
PILNE! corel nie wyswietla kolorow |
| Autor |
Wiadomość |
tutking
Początkujący

Wersja CorelDRAW: X4
|
Wysłany: 9 Marzec 2012, 01:20 PILNE! corel nie wyswietla kolorow
|
|
|
tak więc mam problem - pracowałam sobie w corelu, ustwiałam krzywe itp itd, gdy nagle praca którą robiłam zrobiła sie szaro-bura, czarno-biała. pierwszy raz coś takiego mi sie zdarzyło, nie wiem o co chodzi. w tym samym czasie miałam kilka innych prac otwartych, to samo! niczego nie zmieniałam, wiem ze te prace są kolorowe, kiedy najezdzam na nie pokazuje mi sie numer koloru (nie potrafie tego jakoś fachowo nazwać), ale nie moge pracowac bo wyswietlane są jako czarno-biale.
nie wiem czy już istnieje taki temat, z góry przepraszam, ale jestem zdenerwowana bo nigdzie nie moge nic znalesc.. a musze jak najszybciej oddac to do druku :( |
|
|
|
 |
Roberto
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Pomógł: 22 razy Wiek: 61 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 9 Marzec 2012, 07:04
|
|
|
| Trudno coś określić z powyższego opisu, czy kolory zniknęły tylko pod Corelem? system wyświetla kolory? może jakiś kabel od monitora, sterowniki karty graficznej, karta itp. powodów może być wiele, może warto zawęzić krąg poszukiwań opisując problem dokładniej. |
|
|
|
 |
Sponsi
Profesjonalista

Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 482 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 9 Marzec 2012, 07:37
|
|
|
Zobacz, czy w menu widok nie masz przypadkiem ustawionego szkieletowego, czy coś w tym stylu.
Musi być ostatnia, najpełniejsza pozycja. |
|
|
|
 |
iraslbn
Bywalec

|
Wysłany: 9 Marzec 2012, 16:14
|
|
|
| Szkieletowy to nie ma kolorów tylko kontury, co do monitora to na pulpicie też miałabyś czarno białe i to byłby zimny lut na rzutniku od kineskopu w starym monitorze. W lcd fakt może być coś z kablem. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|