|
Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych
|
|
,,uszkodzony" pdf (błąd importu) |
| Autor |
Wiadomość |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 12 Marzec 2012, 00:37 ,,uszkodzony" pdf (błąd importu)
|
|
|
Witam.... Corel X3. składam gazetkę. nie wiem dlaczego jedna z kolumn (tylko jedna!!!!) po przerzuceniu do pdf-a nie da się zaciągnąć jako pdf co korka (znaczy, zaciąga się, ale wyskakuje komunikat, że plik jest uszkodzony i zaciągam wszystkie obiekty jako jedną całość, bez możliwości rozdzielenia obiektów). Przeryłem plik w corelu z tą trefną kolumną i nie nie znalazłem (usunąłem jedną soczewkę i kilka popierdółek, ale dalej - po przerzuceniu do pdf-a - jest problem z zaciągnięciem)... Może szanowni koledzy wiedzą co tam siedzi w tym pliku Corela, że takie klocki wychodzą? Z góry dziękuję za podpowiedź!
plik_uszkodzony.pdf a to wygenerowany PDF, który ma błąd przy imporcie do X3 |
Pobierz Plik ściągnięto 368 raz(y) 302.48 KB |
trefna_kolumna_w_korku.cdr to jest bazowy plik Corela |
Pobierz Plik ściągnięto 241 raz(y) 703.69 KB |
|
|
|
|
 |
gonia
Profesjonalista gonia

Wersja CorelDRAW: x5
Pomogła: 72 razy Wiek: 62 Dołączyła: 25 Maj 2011 Posty: 427 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 12 Marzec 2012, 09:22
|
|
|
witam,
ja mam corel X5 i u mnie bez problemu importuje Twego pdf |
|
|
|
 |
Roberto
Doradca

Wersja CorelDRAW: v.9, x4
Pomógł: 22 razy Wiek: 61 Dołączył: 26 Paź 2011 Posty: 146 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12 Marzec 2012, 11:21
|
|
|
Przekształć cień w tekście "...co drugi poniedziałek" na bitmapę, może to jest przyczyną.
U mnie w x3 pdf nie wczytuje się. |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 12 Marzec 2012, 11:38
|
|
|
| w ,,...co drugi poniedziałek" rozłączyłem grupę cienia (w załączonych plikach jest oddzielny tekst ozdobny oraz pozostałość po cieniu, czyli ,,czarny prostokąt") |
|
|
|
 |
drozd
Znawca

|
Wysłany: 14 Marzec 2012, 23:17
|
|
|
| ożywiam temat... znaleźliście może coś co jest nie tak w tym pliku corela, że potem haczy się zrobiony z niego pdf? Z drugiej strony dziwne, czemu X3 importuje pdf-a z komunikatem błędu, a X5 otwiera cyt. ,,bez problemu" (w różnicy obu programów można chyba szukać wskazówki, co jest nie tak, ale nie wiem jakie są różnice między 3 i 5, jeśli chodzi o ,,czytanie" pdf-ów). |
|
|
|
 |
chezare

Pomógł: 402 razy Dołączył: 24 Gru 2010 Posty: 4551 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
|
Wysłany: 15 Marzec 2012, 19:53
|
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że Corel potrafi zapisać plik do formatu, którego później nie umie przeczytać ale skoro próbuje otwierać własne pliki zapisane w wyższych wersjach, choć bez żadnych narzędzi da się stwierdzić, że to się udać nie może, to nie ma się co dziwić |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|
|
|
|
|
|
Nowe zasady dotyczące cookies. Wykorzystujemy pliki cookies, aby nasz serwis lepiej spełniał Państwa oczekiwania. Można zablokować zapisywanie cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki.
| | Strona wygenerowana w 0.1 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|
|