Corel FORUM Strona Główna Corel FORUM
Forum użytkowników programów firmy Corel. Grafika wektorowa, rastrowa i obróbka zdjęć cyfrowych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak właczyć podgląd miniatur Corela x5 w WINDOWS 7?
Autor Wiadomość
melonpl 
Początkujący

Wysłany: 8 Maj 2012, 07:42   jak właczyć podgląd miniatur Corela x5 w WINDOWS 7?

po instalacji i deinstalacji wersji demo X6 - straciłem podląd miniatur . CorelDraw X5. Windows 7 PL 32-bitowy. Pliki zapisane na innych kompach też są wyświetlane bez podglądu (w miniaturach) ... prosze o pomoc :)

tadekk 
Praktyk

Wersja CorelDRAW: X5
Wysłany: 11 Maj 2012, 10:44   Re: jak właczyć podgląd miniatur Corela x5 w WINDOWS 7?

melonpl napisał/a:
po instalacji i deinstalacji wersji demo X6 - straciłem podląd miniatur . CorelDraw X5. Windows 7 PL 32-bitowy.

Windowsy same z siebie nie umieja wyświetlic miniatur CorelDraw. Jest to obcja instalacji Corela. Jesli odinstalowałeś, to przzepadło.

Jacek4 
Bywalec
Jacek

Wysłany: 6 Październik 2012, 06:53   Re: jak właczyć podgląd miniatur Corela x5 w WINDOWS 7?

tadekk napisał/a:
melonpl napisał/a:
po instalacji i deinstalacji wersji demo X6 - straciłem podląd miniatur . CorelDraw X5. Windows 7 PL 32-bitowy.

Windowsy same z siebie nie umieja wyświetlic miniatur CorelDraw. Jest to obcja instalacji Corela. Jesli odinstalowałeś, to przzepadło.

Mam ten sam problem lecz X-6 demo nie odinstalowałem czy jest jakiś sposób by przywrócić możliwość podglądu ikon.

LogoPedant
[Usunięty]

Wysłany: 6 Październik 2012, 11:23   

Nie wiem jak w wersji X6, ale w dwunastce to: Narzędzia > Opcje > Dokument > Zapisywanie i zaptaszkować "Używaj bieżącej miniatury".

tyszek 
Początkujący
tyszek

Wersja CorelDRAW: x15 x16
Wysłany: 18 Styczeń 2013, 22:08   

Witam,

Ja mam na kompie zainstalowane obydwie wersje tzn X15 i X16 i miniatury wyświetla mi tylko z X15 natomiast X16 już nie.

Czy ktoś znalazł jakiś codec, dodatek aby "naprawić" tą niedogodność??

Pozdrawiam

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 18 Styczeń 2013, 22:31   

Zaiste problem jest tak istotny, że trzeba aż dwa wątki na jego temat zakładać.

tyszek 
Początkujący
tyszek

Wysłany: 19 Styczeń 2013, 00:00   

Trzeba było to napisać w wątku zaczętym przez usera wladek o "Wysłany: 15 Sty 2013 01:05"

A co do problemu to mając słabo opisane cpt lepiej mieć miniaturę niż otwierać wszystkie i szukać jednego właściwego.

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 19 Styczeń 2013, 00:21   

Za wyświetlanie miniatur odpowiada program, który je tworzy. Jeśli po zainstalowaniu wersji X6 miniatury zniknęły, to znaczy, że albo opcja tworzenia miniatur jest wyłączona, albo skopana. Jeśli po odinstalowaniu wersji X6 miniatur nadal nie ma, to należy przeinstalować posiadaną wersję, ponieważ nowsza nadpisuje ustawienia starszej (tak przynajmniej jest na Win 7 64 bitowym). Dodatkowo pliki zapisane w nowszej wersji mogą nie posiadać miniatur.

tyszek 
Początkujący
tyszek

Wysłany: 19 Styczeń 2013, 00:31   

Rozwiązanie problemu jest prostsze niż by się mogło wydawać :D

A więc należy:

1. PPM na dowolnym pliku cpt
2. Właściwości
3. Zmień
4. Przeglądaj
5. Odszukać plik Corel\CorelDRAW Graphics Suite X6\Programs64\CorelPP.exe
6. Potem zatwierdzić otwieranie tym programem i do końca na otwartych okienkach OK

I gotowe :D
W przypadku plików CDR podobnie tylko należy wybrać CorelDRW.exe

Pozdrawiam

bidon184
[Usunięty]

Wysłany: 19 Styczeń 2013, 12:14   

nie czytałem tego tematu wcześniej,ale jak przeczytałem to mi ręce opadły :roll: tu nie ma czym się chwalić,to jest poprostu brak podstawowej wiedzy o komputerze,wystarczy odpalić plik Pomoc technczna i tam jest wszystko opisane,nie no naprawde jestem zdruzgotany :lol: :mrgreen:

Bogumila M.
[Usunięty]

Wysłany: 19 Styczeń 2013, 14:12   

Przyjmij wyrazy najszczerszego współczucia. Że też chciało Ci się jeszcze w takim stanie cokolwiek pisać. Jakie rokowania?

Odpowiedz do tematu